Detalj sa čuvene fotografije nastale prije sedam godina najbolje pokazuje kakav je Benzema čovjek

Ko čeka taj i dočeka

Detalj sa čuvene fotografije nastale prije sedam godina najbolje pokazuje kakav je Benzema čovjek

A. Čaušević

Karim Benzema se trenutno smatra najboljim igračem na svijetu i glavni je kandidat da osvoji Zlatnu loptu. 

Benzema duže od deset godina igra na vrhunskom nivou, ali je tek u posljednje dvije godine došao do punog izražaja.

Sjajni Francuz još od 2009. godine nosi dres Real Madrida, a dojam je da je dugo godina bio u sjeni drugih većih zvijezda iako je imao podjednako važan značaj za ekipu. 

Većinu tog periodu svačionicu je dijelio s Cristianom Ronaldom koji je dok je igrao za Real Madrid uspio osvojiti četiri Zlatne lopte.

Dojam je da je u tom periodu Benzema nekako uvijek bio iza sjajnog Portugalca te da nije uspjevao da dođe u prvi plan.

Odlaskom Ronalda i padom Garetha Balea bivši napadač Lyona je ključeve Realovog napada preuzeo u svoje ruke te za kratko vrijeme postao najbolji napadač na svijetu. 

Oglasi

Međutim, iako je stalno bio u sjeni drugih kod Benzeme nikad nije bilo ni zavisti ni ljubomore kao što je to obično slučaj u ovakvim situacijama.

Potvrđuje to i čuvena fotografija iz januara 2015. godine kada je nekoliko tadašnjih zvijezda Reala predstavilo individualne nagrade, a Benzema je stajao u pozadini.

Cristiano Ronaldo se pohvalio Zlatnom loptom, James Rodriguez da je postigao najbolji gol u 2014. godine, a Toni Kroos i Sergio Ramos izborom u idealni tim 2014. godine. 

Benzema je stajao u pozadini te od srca aplaudirao kao i da je i on sam osvojio prestižne individualne nagrade. Šta se dešavalo možete pogledati ovdje.

U narednim godinama Benzema je čekao svoj trenutak i čini se da ga je dočekao. Izašao je iz sjene drugih te ga s pravom mnogi smatraju najboljim igračem svijeta u ovom trenutku. Učinak od 39 golova i 13 asistencija na 14 mečeva govori za sebe...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
Kakvih 14 mečeva? Pazite malo šta pišete.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi