Bili saigrači u Realu

Neočekivana podrška starog prijatelja: "Dajte mom dečku Zlatnu loptu!"

Eldar Ganibegović

Manchester City i Real Madrid sinoć su odigrali sjajnu prvu utakmicu polufinala Lige prvaka, a krajnji rezultat je glasio 4:3 za Građane. 

Iako je njegov tim poražen, Karim Benzema je ponovo odigrao sjajnu partiju i postigao dva gola, te će biti najzaslužniji ako tim Carla Ancelottija prođe u finale i osvoji pehar. 

Nakon golova Manchester Cityju, Karim Benzema postao je najbolji strijelac aktuelnog izdanja Lige prvaka.

Napadač Reala je u 10 odigranih utakmica postigao 14 golova, a učinak Francuza impresionirao je Mesuta Ozila, njegovog bivšeg saigrača, koji je nakon utakmice odigrane u utorak navečer poslao jasnu poruku.

"Kakva fantastična utakmica! Dajte mom dečku Benzu, Zlatnz loptu!", napisao je Mesut Ozil, na Twitteru.

Inače, Mesut Ozil i Karim Benzema su u dresu Reala zajedno nastupili na 118 utakmica, a jedan drugom su namjestili 19 golova. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novinari Goal-a objavili su u utorak tabelu za prestižni trofej koji dodjeljuje France Football, a predvodnik je očekivano upravo Benzema.

Iza Francuza ostali su Salah, Lewandowski, Mbappe, Mane, De Bruyne, Modrić, Vinicius Junior, Foden i Alexander-Arnold. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.