Nevjerovatan transfer malog srbijanskog kluba: Sedamnaestogodišnjak dogovorio transfer u Manchester
FOTO: FK Crvena Zvezda

Uskoro potvrda, ostaje na posudbi

Nevjerovatan transfer malog srbijanskog kluba: Sedamnaestogodišnjak dogovorio transfer u Manchester

S. Mlaćo

Novi zanimljiv transfer dolazi iz regiona.

Naime, vezista Mladosti iz Lučana Đorđe Gordić prema pisanju Telegrafa karijeru će nastaviti u Engleskoj, tačnije Manchester Cityju.

Mladost bi zaradila 2,2 miliona eura, a Gordić bi ostao na pozajmici ovog kluba i narednu sezonu.

Popularni Građani bi Lučanima plaćali 10.000 eura za svaku utakmicu koju odigra.

Jasno je da se radi o sjajnom poslu srbijanskog kluba, a vrijedi istaći da Gordić ima tek 17 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača.

Ove sezone upisao je 20 nastupa u Super ligi Srbije i dodao četiri pogotka.

Skrenuo je pažnju na sebe brojnih skauta, ali engleski tim je bio najbrži.

Ovo je samo potvrda da u srbijanskom nogometu rade kvalitetan posao i da su mladi talenti 'na oku' evropskih velikana'.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U našoj zemlji npr. teško je zamisliti da nogometaš od 17 godina i dobije prilike u prvom timu, ali zato prostora itekako ima za islužene igrače iz okolnih zemalja.

Nadamo se da će se ta politika klubova što prije promijeniti, pa da će i mladi igrači iz naše zemlje biti pod lupom skauta Manchester Cityja i sličnih velikana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Sposobni ljudi prodati igrača a ne ko naši indijanci prodaju igrače po 200 hiljada € i to im uspijeh...samo pokrpaju budžet da prežive do iduće sezone i tako se vrte u krug.
7 0
durgutajdin
U srbiji najmanje jedan igrac mora biti na terenu koji je mladji od 20 godina da bi se razvili,zato je srpska liga 11 u svijetu.Dok kod nas igraju penzioneri.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi