Foto - Screenshot

Ionut Radu napravio grešku za pamćenje

Hladnokrvnost kakva se ne pamti: Ovako je Samir Handanović 'ponizio' tragičara iz Bologne

Midhat Šljivak

Inter je u zaostaloj utakmici 20. kola Serije A poražen na gostovanju kod Bologne s 2:1 i četiri kola prije kraja prvenstva je na dva boda iza gradskog rivala Milana u borbi za Scudetto.

Tragičar u Bologni bio je rumunski golman Ionut Andrei Radu koji je u 82. minuti napravio nestvaran kiks. Radu je pokušao proslijediti loptu saigraču, ali ju je poslao prema golu što koristi Nicola Sansone i pogađa za 2:1.

Radu je neočekivano stao na gol. Prvi golman Intera Samir Handanović požalio se na bolove u leđima pred ovaj duel, pa je Rumun dobio šansu i dobro je zabrljao.

Nakon onog što je napravio Radu je bio potpuni slomljen. Saigrači su pojurili prema njemu kako bi ga utješili, ali ne i Samir Handanović.

Slovenac je ga nije ni pogledao nakon utakmice. Zaputio se prema svlačionici dok je uplakani Radu tražio oprost od svih drugih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ionut Radu je prošao omladinske selekcije Intera. Dugo je branio po posudbama, pa je tako nastupao za Avellino, Genou i Parmu.

Za Inter je u karijeri nastupao ukupno pet puta, ali nakon sinoćnje greške teško da će se više naći među stativama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.