Oba meča su na programu u 30. kolu

Kada će se igrati sarajevski i mostarski derbi? · Saznajemo

Admin Čaušević

Dva najveća gradska derbija bh. fudbala na programu su u 30. kolu. U Mostaru će se sastati HŠK Zrinjski i FK Velež, a u Sarajevu, FK Sarajevo i FK Željezničar. 

Ranije određenim kalendarom odlučeno je da se mečevi 30. kola igraju sredinom sedmice što je zadalo glavobolju oko određivanja satnice i termina susreta pogotovo jer se u ovoj rundi igra i treći gradski derbi bh. prvenstva između Tuzla Cityja i Slobode na Tušnju.

Kako SportSport.ba saznaje treći ovosezonski mostarski derbi igrat će se u utorak 10. maja. Meč na stadionu Pod bijelim brijegom počet će u 20 sati.

Kako sada stvari stoje i sarajevski derbi će se igrati istog dana kada i mostarski. FK Sarajevo je na društvenim mrežama potvrdio datume mečeva do kraja sezone, a okršaj protiv najvećeg rivala je potvrđen za utorak, 10. maj.

Obzirom da se radi o radnom danu jasno je da će se i na stadionu Asim Ferhatović Hase paliti reflektori, a spominje se termin također od 20 sati.

U slučaju da se oba susreta budu igrala istovremeno bio bi to ozbiljan udarac za sve ljubitelje bh. fudbala jer se radi o duelima koji privlače najviše pažnje pa bi gledatelji bili primorani da biraju između jedne od dvije utakmice.

Inače, kada su u pitanju susreti 29. kola već sada je poznato da će se dvije utakmice igrati u petak 6. maja. Radi se o duelima Velež - Rudar Prijedor i Sarajevo - Radnik Bijeljina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, uspjeli smo saznati da će se i posljednja dva kola (32. i 33.) Premijer lige igrati u identičnim terminima i to 22. i 29. maja, a početak mečeva je zakazan za 17 sati.

Kada su u pitanju finalisti Kupa BiH, Velež će meč protiv Tuzla Cityja igrati u subotu 14. maja, Sarajevo će Širokom Brijegu gostovati u nedjelju, 15. maja. Podsjećanja radi, finale Kupa igra se u četvrtak 19. maja na stadionu Bilino polje i to vrlo vjerovatno od 19 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.