Nsue je bar postigao gol: Pamtimo "zvijezdu" koja nije ni debitovala, a pobjegla zbog pasa lutalica

Nije odigrao nijedan meč

Nsue je bar postigao gol: Pamtimo "zvijezdu" koja nije ni debitovala, a pobjegla zbog pasa lutalica

Eldar Ganibegović

U februaru mjesecu Emilio Nsue predstavljen je kao najveće pojačanje u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine, a bio je akvizicija FK Tuzla City.

Nakon, evo, nepuna tri mjeseca, Afrikanac je odlučio dignuti sidro i napustiti Tušanj. 

Odigrao je ukupno sedam utakmica za Tuzla City u Premijer ligi i postigao jedan gol, a u Kupu Bosne i Hercegovine je na tri utakmice postigao jedan gol i odigrao najvažniju ulogu u četvrtfinalu kada je nakon preokreta u Banjoj Luci izbačen Borac. 

"Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili", otkrio je za SportSport.ba predsjednik Tuzle City Almir Husić ranije danas.

"Po našim informacijama on će put Indije ili nešto slično. Donio je papir, a mi smo ograničili ranije da ta ponuda mora financijski biti tri puta veća od naše. Željeli smo ga ispoštovati, sada mi ništa njemu ne plaćamo, niti će nama neko. Takav smo dogovor imali ako ostane do kraja sezone, a ako ne ode nigdje, da ostane još godinu dana po određenim uslovima koje smo imali. To je načelno prihvatio, ali dobio je sada ponudu. Nemoćni smo mi tu, on već sutra ide kući", dodao je Husić.

Nije ovo prvi slučaj da je jedan igrač u Premijer ligi najavljen kao veliko pojačanje, a da je otišao iz naše zemlje nakon nekoliko mjeseci.

Još uvijek je svježe sjećanje na slučaj španskog veznjaka Javiera Hervasa koji je u ljeto 2016. godine stigao u FK Željezničar, ali ga je bez debija napustio nakon samo tri mjeseca, a kao razlog je naveo da su ga psi lutalice u Sarajevu napali dok je šetao svog ljubimca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 32-godišnjak u januaru se ponovo skrasio u Španiji. Nakon odlaska iz Željezničara bio je u Mirandesu i Meridi u Španiji, da bi tri godine proveo u Finskoj igrajući za Honku i Lahti. Od januara je član Villarrubije. 

Podsjetimo, karijeru je počeo u Cordobi, igrao za Montillu, Sevillu, Hercules i Sabadell, a nakon što je napustio Sevillu bio je u Australiji u Brisbane Roaru prije dolaska na Grbavicu gdje se nije proslavio. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi