Foto - EPA

Topnicima gradski derbi

Veliki korak Arsenala ka Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Arsenal je u londonskom derbiju kao gost savladao ekipu West Hama s 2:1 i ponovo se vratio na četvrto mjesto.

Topnici su u uzbudljivom meču prvi napravili korak ka pobjedi i poveli su u 38. minuti meča. Rob Holding se nakon kornera najbolje snalazi u kaznenom prostoru i postiže gol za 1:0.

Međutim, radost gostiju s Emiratesa kratko je trajala. U 45. minuti Bowen koristi lošu reakciju odbrane gostiju i postiže gol za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a nakon devet minuta igre u nastavku Topnici stižu do pobjedničkog gola. Gabriel pogađa za 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Arsenal stiže do trijumfa koji će im puno značiti. Trenutno su na četvrtom mjestu s 63 boda i dobrim šansama za plasman u Ligu prvaka.

Tim Mikela Artete do kraja sezone ima utakmice s Leedsom, Tottenhamom, Newcastleom i Evertonom.

West Ham je s druge strane ispao iz trke. Ovim porazom su ostali na sedmom mjestu s 52 boda i imaju još tri utakmice do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

West Ham - Arsenal 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.