Pa prvi april je davno prošao: "Ako Haaland dođe u Englesku, onda to mora biti Arsenal"

Odegaardova bujna mašta

Pa prvi april je davno prošao: "Ako Haaland dođe u Englesku, onda to mora biti Arsenal"

Eldar Ganibegović

Erling Haaland na ljeto će napustiti Borussiju Dortmund i karijeru nastaviti u Engleskoj ili Španiji. 

S njegovim dovođenjem najviše su se u prethodnom periodu povezivali Manchester City i Real Madrid, a trenutno je engleski tim u prednosti u trci za potpis sjajnog Norvežanina.

Navijači Arsenala također žele vidjeti norveškog napadača u svojoj momčadi. Nadaju se da će Haalandov prijatelj iz reprezentacije Martin Odegaard uvjeriti Haalanda da se pridruži njihovoj momčadi, ali takvo nešto ne djeluje realno jer Arsenal nije ni ekonomski ni kompetitivno moćan da dovede jednu takvu zvijezdu.

Igrač Arsenala je ipak prokomentarisao potencijalni transfer saigrača iz reprezentacije Norveške. 

"On je duhovit tip, dobar dečko, dobar mi je prijatelj i, naravno, sjajan igrač, pa da vidimo šta će raditi, ne znam", rekao je veznja i dodao:

"Ako dođe u Englesku onda, naravno, mora doći k nama. Ne znam šta će učiniti, ali on je sjajan momak", dodao je Norvežanin, a citira metro.co.uk.

Igrač Arsenala je također upitan je li razgovarao s Haalandom o svom potencijalnom transferu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Iskreno, nismo puno pričali o tome, znam da ima toliko ljudi koji ga pokušavaju pitati i reći mu šta da radi, a ja to ne želim. On je zvijer, jak je, brz je, mislim da ima sve da može igrati u bilo kojoj ligi u bilo kojoj zemlji, da budem iskren", zaključio je Martin Odegaard.

Ove sezone, unatoč brojnim povredama, napadač Borussije Dortmund jedan je od najboljih strijelaca u Evropi. Ukupno je postigao 33 gola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Thierry.Henry
ali takvo nešto ne djeluje realno jer Arsenal nije ni ekonomski ni kompetitivno moćan da dovede jednu takvu zvijezdu. Objasni Mi ovo glupi novinaru?!? Arsenal ima Para dovoljno da plati njega i sve ,samo politika kluba nije takva mozda...a drugo Ako se izbori LP ,sta je Chelsea Mancester united itd bolji od Arsenala
5 0
RuthlessDyni
Bezobrazan naslov ne vidim potrebu za takvim ismijavanjem.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi