Bijeli mravinjak preživio i London!

Polufinale Europa lige

Bijeli mravinjak preživio i London!

A. Čaušević

Njemačka - Ostrvo 2:0. To je kratki rezime prvih mečeva polufinala Europa između klubova iz Bundeslige i engleskog te škotskog Premiershipa.

Novi veliki trijumf ostvario je Eintracht iz Frankfurta koji je na pravom putu da izbori prvo evropsko finale nakon više od četiri decenije čekanja.

Oko 10.000 navijača u bijelim majicama je doputovalo u London i na kraju se se radovalo nakon što je domaći West Ham poražen sa 1:2.

Susret na Olimpijskom stadionu počeo je slično kao i onaj na Nou Campu u revanš susretu četvrtfinala Barcelone koji je također okončan trijumfom.

Već nakon 50 sekundi igre bilo je 0:1, a lijepu akciju glavom je završio Knauff. West Ham se vratio u 21. minuti kada je izjednačio Antonio.

Pobjednik je odlučen na startu drugog dijela. Poslije odbijene lopte Kamada se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Njegov gol pogledajte ovdje.

Ostatak meča je pripao popularnim Čekićarima koji su pravili ogroman pritisak, ali bez obzira na nekoliko izglednih situacija nisu uspjeli izjednačiti. U sudijskoj nadoknadi Bowen je makazicama pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom polufinalnom duelu sastali su se RB Leipzig i Glasgow Rangers, a minimalan i itekako vrijedan trijumf(1:0) slavili su domaći.

Njemački predstavnik je tokom cijelog meča imao više od igre i može se reći da je zasluženo slavio. Pobjednika je odlučio gol Angelina iz 85. minute koji je sjajno pogodio iz voleja. Gol pogledajte ovdje.

Top Komentari

King_Kenny
...bolji West Ham bio,nisu zasluzili poraz,moze se ovo preokrenuti...steta sto one makazice Bowena ne udjose na kraju,bio bi spektakularan gol,ali precka je sprijecila...
0 16
Klicko
Nek mi neko kaže još jednom njemačka liga je kozoyebska,farmerska i kukuruz ha ya
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti