Tri kola prije kraja

Poznati su svi učesnici Lige prvaka iz Serije A

A. Čaušević
Teme:

Poznata su četiri imena klubova koji će u narednoj sezoni Lige prvaka predstvljati Seriju A.

Za razliku od nekih ranijih sezona u elitnom takmičenju od italijanskih klubova neće biti Atalante koja je prezentovala ''calcio'' na sjajan način.

Imena učesnika Lige prvaka s Apenina postala su poznata nakon što su Roma i Bologna odigrali 0:0 na Olimpicu.

S tim remijem Vučica je ostala bez šansi da dođe do četvrtog mjesta pa će do kraja sezone braniti peto mjesto koje donosi plasman u Europa ligu.

Rimskom klubu najozbiljnije prijte Roma i Fiorentina te Atalanta koja tek u ponedjeljak igra svoj meč ovog kola i to protiv Salernitane.

Tako će u Ligi prvaka iz Serije A naredne sezone protiv Milana i Intera koji su ranije osigurali plasman te Napoli i Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je ovog vikenda pobijedio Sassuolo sa 6:1, dok je Juventus teškom mukom bio bolji od Venezije (2:1).

Partenopeima i Bianconerima su se poklopili ostali rezultati pa ova dva kluba u preostala tri kola mogu igrati rasterečeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.