Ne ponižavaj starijeg! Izrevoltirani Totti brutalno "iz cipela izuo" provokatora Balotellija

Niko ga nije ni branio

Ne ponižavaj starijeg! Izrevoltirani Totti brutalno "iz cipela izuo" provokatora Balotellija

A. Čaušević

Postoje trenuci koji se pamte za cijeli život bez obzira kada se dese. 

Teško da postoji fudbaler koji nema mrlju u karijeri. Francesco Totti je čovjek jednog kluba, cijelu karijeru je preoveo u Romi. Mogao je igrati gdje je želio, ali je slušao srce i osvojoj životnoj ljubavi ostao vjeran do života.

Praktično svi će sipati komplimente na Tottija po pitanju igračke karijere, ali je na terenu bio itektako prgav. Pamti se Evropsko prvenstvo 2004. godine kada je pljunuo Christana Poulsena.

Princ Rima je bio fantastičan igrač, ali na terenu sve osim nevinašćce, posebno je to bilo primjetno u rimskim derbijima protiv Lazia. U karijeri je dobio 12 crvenih kartona što nije zanemariva cifra za ofanzivno orijentisanog igrača.

Pamti se jedan od njegovih najagresivnijih poteza kada je u finalu Kupa Italije 2010. godine iz "cipela izuo" tada mlađahnog Marija Balotellija.

No description available.

Oglasi

Igrao se finiš utakmice, Inter je vodio 1:0, a igrači Rome su počeli da gube strpljenje. Balotelli je tražio incident ili kontakt i dočekao ga je.

Nakon jednog auta krenuo je u driblinge kada ga je Totti brutalno s leđa udario nogom. Sudija tog duela bio je Nicola Rizzoli i kapitena Vučice je odmah poslao u svlačionicu.

O tom incidentu Totti je pisao i u svojoj autobiografiji "Il Capitano." Legendarni fudbaler je otkrio šta je sve prethodilo kako je rekao najružnijem faulu u njegovoj karijeri.

"S Balotellijem je bilo i ranije situacija. Te noći je ponovo vrijeđao Rimljane. Čak su ga napadali i njegovi saigrači. Rekao sam svojim na klupi da ako uđem da ću ga srušiti. "

"Ušao sam na startu drugog dijela. Pokušao sam napravit preokret, ali nije moglo. Inter je bio jači. Onda su stigle i frustracije. Svađao sam se Balotellijem koji mi je rekao kada ćeš me stići."

Oglasi

"Utakmica je nastavljana, ganjao sam ga ne da ga udarim već da ga povrijedim. Imao je prostor između Motte i Taddeia kada sam ga udario s leđa, nisam ni znao gdje je lopta."

"Išao sam da ga udarim u zglob, a on je pao na pod i počeo je da vrišti od bolova. Bio je to stvarno ružan faul. Nisam ni gledao prema Rizzoliju, znao sam da je crveni, samo sam otišao u svlačionicu."

"Zatim sam naletio na Maicona koji mi je nabacio pet. Poštovao me, a ja sam poštovao njega. Ali nije moj faul bio najveća kazna za Balotellija već potez njegovih saigrača koji nisu uopšte krenuli da me napadnu. Izašao sam osjećajem da su i moji saigrači željeli da ga pretuku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U vrijeme pandemije koronavirusa Balotelli i Totti su se šalili o cijelom incidentu te su očigledno iza sebe ostavili ratne sjekire. Balotelli je kazao Tottiju kako ga još boli noga, a bivši fudbaler Rome mu je poručio da je imao sreće što ga nije udario dovoljno jako.

Totti je već nekoliko godina, dok se i Balotelliju se bliži kraj karijere. Ima 31 godinu i nastupa u turskoj Adani. I dalje je upitano da li je sazrio pošto je još uvijek sklon incidentima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tale
e moj Totti, da si igrao u Borcu ne bi morao izlaziti poslije ovog starta
2 0
denimen9
Balotelli u primeu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi