Foto - EPA

Trijumf protiv Mallorce

Barcelona je sama sebi najveći neprijatelj, ali večeras nije dopustila novo iznenađenje

Midhat Šljivak

Barcelona je u 34. kolu La Lige na Camp Nou savladala Mallorcu s 2:1.

Tim Xavija Hernandeza večeras nije dozvolio novo iznenađenje nakon nekoliko vezanih poraza i Mallorca je relativno lagano savladana, iako je primila bespotreban pogodak u finišu.

Imala je i Mallorca jednu veliku šansu pri rezultatu 0:0. Fer Nino je promašio prazan gol, a zatim je uslijedila kazna u 25. minuti meča. Memphis Depay je pogodio za 1:0.

Barcelona je u ostatku meča potpuno kontrolisala igru. Redale su se šanse pred golom Mallorce, ali lopta nije htjela u gol. Posebno nije išlo Aubameyanga koji je imao nekoliko dobrih situacija pred golom.

Kada je Sergio Busquets postigao gol za 2:0 u 54. minuti činilo se kako je sve završeno u ovom meču. Međutim, Barcelona ove sezone ne može bez komplikacija.

Mallorca se u meč vraća u 79. minuti. Raillo nakon prekida pogađa za 2:1 i ušlo se u neizvjesnu završnicu utakmice.

Ipak, rezultat se nije mijenjao. Barcelona je pokušala da završi posao, nije uspjela i ostalo je 2:1.

Barcelona je nakon 34 odigrana kola na drugom mjestu sa 66 bodova, imaju 15 manje od novog šampiona Real Madrida i jako su blizu da osiguraju nastup u Ligi prvaka naredne sezone. U narednom kolu u direktnom duelu gostiju Betisu.

S druge strane Mallorci slijedi borba za opstanak. Bod su iznad zone ispadanja, a u narednom kolu imaju direktan duel s Granadom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo

Barcelona - Mallorca 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.