Rasulo na Stamford Bridgeu: Čak trojica igrača Chelseaja prelaze u Barcelonu?

Katalonci koriste situaciju

Rasulo na Stamford Bridgeu: Čak trojica igrača Chelseaja prelaze u Barcelonu?

Endin Čaušević

Chelsea prolazi kroz dosta težak period nakon što je Roman Abramovič bio primoran da napusti londonski klub.

Abramovič je morao prodati Chelsea nakon 20 godina nakon silnih sankcija koje je dobio zbog rata u Ukrajini.

Očekuje se da će se prodaja uskoro završiti i da će Chelsea konačno dobiti novog vlasnika prije početka ljetnog prelaznog roka jer je već sada jasno da Plavce očekuju velike promjene.

Engleski mediji pišu da su u Chelseaju iznenađeni što većina prvotimaca razmišlja o odlasku iz kluba, a prvi koji je to potvrdio je Antonio Rudiger koji će gotovo sigurno potpisati za Real Madrid.

Međutim, jasno je da Rudiger neće biti jedini koji odlazi. Situaciju u Chelseaju pomno prati Barcelona koja maksimalno želi da iskoristi probleme na Stamford Bridgeu i navodno pokušavaju dovesti trojicu igrača ovog tima.

Već je poznato da je Barcelona sve dogovorila sa Andreasom Christensenom koji će na Camp Nou doći kao slobodan igrač, a njegovim stopama mogao bi i kapiten Chelseaja, Cesar Azpilicueta, kojem također ističe ugovor i u kontaktu je s Barcom.

Pored ovog dvojca Barcelona je pokazala interes za još jednog igrača Chelseaja. Fabrizio Romano objavio je da Barca želi i Marcosa Alonsa koji bi bio odlično rješenje na poziciji lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alonso s Plavcima ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali jasno je da visina obeštećenje na bi bila velika. I sam Španac razmišlja o odlasku zbog svega što se dešava u Chelseaju, te se čini da bi ponudu Barcelone teško odbio.

Jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u ljetnom prelaznom roku, a pogotovo kada je Chelsea u pitanju. Glavni cilj Plavaca jeste da riješi probleme oko novog vlasnika, a tek onda će biti jasno šta očekuje igrače na kraju ove sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa oni nisu igrači koje će Barcelonu dići na viši nivo. Kakav Aplicueta, Alonso, Christensen. Da su pametni pa da puste onu djecu da igraju a dopuniti ekipu sa nekim iskusnim ali kvalitetnim pojačanjem. A ne na silu nešto pokušavati, opet zaduživati da bi parirali Realu. Ionako sledećih par godina nemogu Realu prići.
5 1
King_Kenny
...kako bi volio Kantea vidjeti u Liverpoolu,to bi bilo vrh.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi