Šta će biti od svega?

Bliži li se kraj na Anfieldu? Novi klub Mohameda Salaha mogao bi biti iznenađenje za cijeli svijet

Eldar Ganibegović

Ono što je u Njemačkoj Robert Lewandowski, to je u Engleskoj Mohamed Salah. 

Ugovor obojici ističe na ljeto 2023. godine, još uvijek ne potpisuju novi, a mediji samo "štancaju" vijesti o potencijalnim novim klubovima za njih.

Reprezentativac Egipta je, kao i Lewa u Bayernu, prva figura svog tima i ove sezone je na 45 utakmica postigao 30 golova uz 14 asistencija u svim takmičenjima i najzaslužniji je što je Liverpool u smiraj sezone u borbi za četiri trofeja od kojih su jedan već osvojili (Liga kup Engleske).

U FA Cupu su ušli u finale, u Premiershipu vode mrtvu trku s Manchester Cityjem za naslov prvaka države, a u Ligi prvaka su na pragu finala nakon pobjede protiv Villarreala 2:0 u prvoj utakmici polufinala.

Umjesto da uživaju u svim tim lijepim stvarima, navijače Liverpoola brine situacija sa Salahom.

Naime, kako prenose strani mediji, Egipćanin bi ukoliko ne produži ugovor s Redsima na ljeto mogao biti prodat, jer se Liverpool očito ne želi kockati i ostaviti ga do kraja ugovora na Anfieldu, s obzirom na to da tada neće moći uzeti obeštećenje za njega. Kao novi klub spominje se PSG. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Salah je u Liverpool stigao iz Rome u ljeto 2017. godine, a u karijeri je još nastupao za Chelsea, Fiorentinu, Basel i El Mokawloon u rodnoj zemlji u kojem je i počeo karijeru. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.