Je li sreća Real vodila do završnice Lige prvaka?

Luka Modrić: S tim pričama nas samo nasmijavaju

Edmir Škorić

Iskusni veznjak Luka Modrić reagovao je na komentare kako je Real Madrid imao mnogo sreće u Ligi prvaka.

Real sutra u Madridu dočekuje Manchester City u revanšu polufinala Lige prvaka nakon što je s 4:3 izgubio prvi meč, a prethodno je izbacio PSG i aktuelnog prvaka, ekipu Chelseaja.

"Neka misle šta žele. Ovo je nepravedno mišljenje i samo nas nasmijavaju, ali svako može reći šta želi. Fokusirani smo na svoj rad, a ne na ono što pričaju okolo. Nemoguće je samo srećom pobijediti toliko timova, toliko prvaka. Potrebna je kvaliteta i vjera, a to su faktori koji nas čine velikima", rekao je Modrić u najavi sutrašnje utakmice.

Real je već navikao svoje navijače na povijesne povratke u Ligi prvaka, pa se nadaju finalu unatoč 3:4 porazu u Manchesteru protiv sjajnog tima Pepa Guardiole.

"Imamo puno samopouzdanja jer znamo da u prvoj utakmici nismo igrali najbolje, a opet smo zabili tri gola. Sutra ćemo biti bolji. Imamo kvalitetu i karakter, kao i veliku povijest. Ovaj klub je osvojio mnogo velikih utakmica i ima najviše naslova Lige prvaka. Nikada se nismo predavali", dodao je hrvatski reprezentativac.

Hrvatski veznjak je također naglasio da u svlačionici vlada sjajna atmosfera i da su svi željni pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znamo šta nam je činiti, ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni. Moramo odigrati najbolju utakmicu u godini, spremni smo", dodao je Luka.

Real je za vikend osigurao 35. titulu u Španiji, pa rasterećeno ulazi u revanš sa Cityjem koji je na programu sutra od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti