Guardiola pred spektakularni revanš u Madridu: "U jedno sam siguran..."

City protiv Reala za finale

Guardiola pred spektakularni revanš u Madridu: "U jedno sam siguran..."

Edmir Škorić

U srijedu do 21 sat očekuje nas još jedan spektakl, pošto se u Madridu sastaju Real i Manchester City.

Prvi meč polufinala Lige prvaka odigran na Etihadu donio je fantastičan nogomet, "bezbroj" šansi i čak sedam pogodaka. City je slavio sa 4:3 i bliže je finalu od svog rivala, no Pep Guardiola zna da još ništa nije gotovo.

"U jedno sam siguran, a to je da moramo igrati još bolje nego u prošloj utakmici da bismo izborili finale, ali nadam se da ćemo proći dalje čak i ako budemo igrali lošije. Nogomet je nepredvidiv", rekao je Guardiola.

Pepa posebno raduje činjenica da bi najzad mogao imati "pravog" desnog beka. Kyle Walker bi trebao biti starter, nakon što je prvu utakmicu propustio, pa je stoper John Stones igrao na neprirodnoj poziciji. Da stvar bude gora, Stones se povrijedio u prvom dijelu meča protiv Reala, pa je veznjak Fernandinho morao stati na poziciju desnog beka.

"Kyle Walker je trenirao, sutra ću odlučiti hoće li igrati. Drago mi je da se vratio. Joao Canelo je također u redu. Odabrat ću sutra sastav. Ne rotiramo se, samo odlučujemo ko je bolji za određenu utakmicu", rekao je Pep Guardiola.

Upitali su bivšeg trenera Barcelone da li je tražio savjete od svog nekadašnjeg igrača Xavija, koji je s Barcom u El Clasicu u Madridu pobijedio Real s 4:0, ali Pep tvrdi da nije i da će sam donijeti odluke i povući poteze za koje vjeruje da će biti dovoljni da se izbaci Real.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom polufinalu sastaju se Villarreal i Liverpool i taj duel igra se večeras. Redsi su dobili s 2:0 na Anfieldu i večeras idu da potvrde finale.

City i Liverpool također vode bitku za titulu u Engleskoj. Četiri kola prije kraja, Građani su samo bod iznad Liverpoola, ali imaju jako dobar raspored i pitanje je hoće li neko moći da ih spriječi na putu do naslova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Dobrodošli u pakao sutra!! Hala Madrid!!
12 4
user1613662710
Barcelona i Real Madrid su isto plasticni ako gledate koliko ko trosi na transfere,nogomet je biznis pustite da ljudi trose koliko i svi,nije svak Liverpool da vise zaradi nego sto potrosi na transfere pa budu kao ovo sto su danas
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti