Optužili ih da nisu jedini čestitali Realu titulu, a onda se šokirali kada su saznali pravu istinu

Atletico je čestitao, ali na svoj način

Optužili ih da nisu jedini čestitali Realu titulu, a onda se šokirali kada su saznali pravu istinu

Endin Čaušević

Real Madrid je proteklog vikenda uspio da osvoji svoju 35. titulu prvaka Španije.

Kraljevski klub je u subotu pred svojim navijačima pobijedio Espanyol sa ubjedljivih 4:0 i četiri kola prije kraja prvenstva uspio je osigurati novu titulu prvaka Španije.

U Madridu je u subotu bilo veliko slavlje u centru grada jer su navijači kružili ulicama u autobusu, a na glavnom trgu je potom bila prava fešta.

Real Madrid je nakon osvajanja titule dobio čestitke od skoro svih klubova, a među prvima oglasila se Barcelona koja je svom najvećem rivalu čestitala 35. titulu prvaka Španije.

Međutim, na udaru španske javnosti našao se Atletico Madrid koji se jedini nije oglasio na društvenim mrežama i čestitao titulu prvaka svom gradskom rivalu.

Čelnici Atletico Madrida dobili su velike kritike zbog toga, ali danas je Marca objavila da su oni ipak čestitali Realu osvajanje titule, ali da su to uradili na pomalo neočekivan način.

Naime, iz Atletico Madrida su odlučili da pošalju pismo na adresu kraljevskog kluba putem kojeg su čestitali svom gradskom rivalu osvajanje titule čime su s trona skinuli upravo ekipu s Wanda Metropolitana.

Mnogi su iznenađeni što su u Atleticu odlučili baš na takav način da čestitaju Realu osvajanje titule, ali su iz ovog kluba poručili da je politika kluba da se uvijek čestita prvaku bez obzira o kojem klubu se radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Atleticu su iznenađeni kakve kritike su dobili što nisu na društvenim mrežama čestitali Realu, ali iz madridskog kluba su objasnili da oni to tradicionalno rade već godinama slanjem pisma na adresu kluba osvajača.

To su uradili i nedavno kada je Betis osvojio Kup kralja, te su također klubu iz Seville poslali pismo i čestitali, te to nisu uradili putem društvenim klubovima kao većina klubova u Španiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
gdje vam je stembilj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi