Nisu uspjeli proći u finale

Tako to rade veliki klubovi: Gospodski potez Villarreala nakon utakmice protiv Liverpoola

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su sinoć u revanš meču pobijedili Villarreal sa 3:2.

Redsi su u prvom meču na svom terenu slavili sa 2:0, ali je sinoć Villarreal fantastično igrao u drugom poluvremenu i činilo se da bi mogli gledati pravu dramu na stadionu De la Ceramica.

Villarreal je briljantno igrao u prvom poluvremenu i uspio je da anulira zaostatak iz prve utakmice. Domaći su poveli već u trećoj minuti kada je pogodio Dia, dok je gol za 2:0 zabio Coquelin u 41. minuti.

Međutim, u drugom poluvremenu se totalno promijenila slika na terenu. Liverpool je uspio da dođe do svoje igre, a nakon toga brzo je uslijedio i preokret. Gosti su došli do pobjede od 3:2 i na kraju se zasluženo plasirali u veliko finale.

Villarreal je oduševio sve u ovoj sezoni Lige prvaka, ali jednostavno nisu imali snage za još jednu senzaciju. Žuta podmornica je sigurno najveće iznenađenje ove sezone i u dvomeču protiv Redsa su se igrači ovog tima borili do zadnjeg atoma snage, ali nisu uspjeli.

Nakon utakmice u centru pažnje našla se i objava Villarreala na društvenim mrežama koja je oduševila fudbalsku javnost.

U Villarrealu su se odmah oglasili na Twitteru nakon sinoćnje utakmice kako bi čestitali Liverpoolu na zasluženoj pobjedi i plasmanu dalje, te su poželjeli engleskom klubu mnogo sreće u finalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Villarreal želi da čestita Liverpoolu plasman u finale Lige prvaka. Sretno u budućnosti Redsi, vi ste fantastičan tim", poručili su iz španskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.