Večeras je Capoue dobio crveni karton, ali brojke koje se iza njega kriju su nevjerovatne

Etienne Capoue "prešao igricu"

Večeras je Capoue dobio crveni karton, ali brojke koje se iza njega kriju su nevjerovatne

E. Ganibegović

Villarreal se večeras oprostio od učešća u Ligi prvaka. 

Poslije poraza u prvoj utakmici polufinala protiv Liverpoola (2:0), večeras su nakon preokreta izgubili i na Ceramici s 2:3 i neće se naći u finalu u Parizu.

Asistenc za oba gola Žute podmornice na ovoj utakmici bio je Etienne Capoue, a asistirao je Diji u trećoj i Coquelinu u 41. minuti.

Etienne je ranije morao pod tuš, s obzirom na to da je u 86. minuti utakmice zaradio drugi žuti karton.

Nevjerovatne brojke se kriju iza toga. Naime, Etienne je više crvenih kartona protiv engleskih ekipa, njih dva, dobio igrajući u Španiji, nego igrajući u Engleskoj sedam godina gdje je dobio samo jedan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 33-godišnji Francuz je igrajući za Watford dobio 12. aprila 2018. godine direktan crveni karton u porazu od Leicestera (2:0) nakon kojeg je bio suspendovan tri utakmice Premiershipa i propustio duele protiv Cityja, Evertona i Cardiffa.

Osim večerašnjeg isključenja, Capoue je isključen i prošle sezone u polufinalu Evropske lige i to u prvoj utakmici protiv Arsenala (pobjeda 2:1) kada je drugi žuti karton zaradio u 80. minuti. Propustio je revanš, a u finalu je slavio pobjedu protiv još jednog engleskog kluba - Manchester Uniteda i podigao trofej Evropske lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
Briljantno igrao prvo poluvrijeme
3 0
IvanKing
Šteta što je onaj Argentinac Rulli onakva flaša od golmana sva tri gola je mogao lagano obraniti, Villareal je ono trebao dobiti jučer 3-0, ali onaj Danny Makkelie je teški smrad vidi se kada je Portugal oštetio za gol u Srbiji koji se iz aviona vidio da je lopta prešla gol crtu, a onda poslije toga suspendirao svojeg druga linijskog sudca, ono je penal kao kuća golman ruši igrača pa onda dolazi do lopte to je uvijek bilo za kazneni udarac ali eto mora se Liverpool nekako spasiti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti