Rio Ferdinand nema dilemu: "Za mene nema boljeg igrača u Premier ligi"

Hvalio Egipćanina

Rio Ferdinand nema dilemu: "Za mene nema boljeg igrača u Premier ligi"

E. Škorić

Bivši defanzivac Manchester Uniteda proglasio je napadača Liverpoola Mohameda Salaha igračem godine u engleskoj Premier ligi.

Iako je njegov Manchester United zakleti rival Liverpoolu, Ferdinan mnogo poštuje Salaha i ono što sjajni egipatski reprezentativac radi već godinama, a posebno ove u kojoj je izdominirao.

Liverpoolov krilni napadač ima 22 gola i 13 asistencija na 32 odigrane utakmice Premiershipa i potpuno zasluženo je nedavno dobio laskavu titulu za igrača sezone na Otoku.

“Za mene postoji samo jedan igrač koji zaslužuje tu titulu najboljeg u sezoni. Ima najviše golova i najviše asistencija u ligi, protiv toga se ne može. Mo Salah je broj jedan", rekao je Ferdinand.

"Možete vidjeti strah u protivničkim defanzivcima kada je na terenu, on odrađuje svaki dio igre jako dobro. Njegove završnice su maestralne. Gledate samo golove i asistencije, to je dovoljno da kažete da je on najbolji i da je igrač koji pravi prevagu na terenu", dodao je nekadašnji igrač Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je nedavno dobio svoju drugu nagradu Udruge nogometnih menadžera za nogometaša godine. Ovaj 29-godišnjak je prethodno osvojio jednu nagradu za igrača godine od strane menadžera, a dva puta su ga za igrača godine u Premier ligi birali navijači.

Kada je Liverpool 2017. godine potpisao Mohameda Salaha iz italijanske Rome, niko nije mogao da vjeruje da će igrama na Anfieldu izrasti u ponajboljeg igrača svijeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
dingospo Rio
5 0
denimen9
Jedino kada De Bruyne ode iz Engleske
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi