Mijenjaju sredinu

Dvojica bh. reprezentativaca blizu novih transfera

A. Čaušević

Nekolicina bh. reprezentativca će tokom ljeta promijeniti klubove. 

Ljetni prijelazni rok se bliži i sve se više špekuliše o mogućim transferima bh. reprezentativaca. Prema njavama inostranih medija dvojica naših fudbalera već pakuju kofere.

Vrlo je izvjesno da će nakon odličnih igara u Konyasporu sredinu promijeniti Amir Hadžiahmetović kojeg čeka znatno jača liga od turske Superlige.

Ovaj 25-godišnjak ulazi u najbolje fudbalske godine i vrijeme je za značajniji iskorak i to prema svemu sudeći u Seriju A.

Mediji u Turskoj su ponovo pokrenuli priču o njegovom transferu u Udinese i to za odličnih sedam miliona eura.

I dok Hadžihametović odlazi zbog odlične forme, čini se da će Ermedin Demirović napustiti Freiburg iz suprotnog razloga.

Demirović igra nešto slabije nego prošle sezone. Do sada je zabio dva gola i tri asistencije zbog čega mu u Feriburgu već traže zamjenu.

Navodno i Demirović nije zadovoljan svojim stusom u ekipi te su ga u bundesligašu spremni pustiti. Već su mu i pronašli zamjenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. napadača će u Freiburgu prema svemu sudeći zamijeniti Steffen Tigges iz Borussije Dortmund koji je ove sezone zabio tri gola na devet mečeva.

Od ostalih bh. reprezentativaca izvjesno da se Miralem Pjanić vraća u Barcelonu s posudbe i Bešiktaša, dok je dosta upitnika oko Anela Ahmehodžića koji će vrlo vjerovatno sa Bordeauxom ispasti iz lige pa je upitno da li će francuski klub otkupiti njegov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.