U junu će se suprotstaviti Zmajevima, a nakon toga u višemilionskom transferu ide iz Srbije u Rusiju
Foto: FSCG

Iako ga je htio i Udinese

U junu će se suprotstaviti Zmajevima, a nakon toga u višemilionskom transferu ide iz Srbije u Rusiju

Eldar Ganibegović

Naredni izazov koju našu reprezentaciju čeka jeste Liga nacija koja počinje u junu. 

Treće kolo donosi nam gostovanje Crnoj Gori u Podgorici 11. juna, a tamošnji mediji danas prenose vijest da je njihov mladi fudbaler Marko Rakonjac na pragu transfera karijere.

Naime, on bi na ljeto iz Čukaričkog trebao preći u Lokomotivu iz Moskve koja će srbijanskom klubu na ime obeštećenja isplatiti dva i po miliona eura.

To bi trebao biti i treći najvrijedniji izlazni transfer u historiji Čukaričkog, nakon što su Dimitrija Kamenovića i Slobodana Tedića ranije prodali u Lazio odnosno Manchester City za pola miliona eura više. 

Iako je Marka navodno htio i Udinese, ponuda ruskog kluba je, čini se, bila bolja pa ju je prihvatio iako su ruski klubovi u izolaciji zbog poznatih razloga, a mnogi imaju i fiannsijskih problema. 

Vidjet ćemo da li će Rakonjac imati više sreće od Tedića i Kamenovića. Podsetimo, Tedić se nalazi na posudbi u Zwolleu, dok Kamenović nikada nije dobio šansu u Laziju. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Rakonjac je karijeru počeo u Jedinstvu iz Bijelog Polja, ali je još kao tinejdžer prešao u Čukarički. Godinu dana proveo je i na posudbi u ekipi IMT Beograd. 

Ove je sezone za Čukarički ovaj 21-godišnjak na 28 utakmica postigao 11 golova i dodao tri asistencije. 

Top Komentari

Abramhimovic
E moj ganibegovicu poceo si komentare iskljucivati kani se, nije ovo posao za tebe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi