Spasio bh. reprezentaciju, a onda od ponosa zaplakao nakon gola Vedada Ibiševića na Mundijalu

Osim je te noći bio baš emotivan

Spasio bh. reprezentaciju, a onda od ponosa zaplakao nakon gola Vedada Ibiševića na Mundijalu

E. Čaušević

Fudbalski svijet jučer su potresle informacije da je u 81. godini života preminuo legendarni Ivica Osim.

Osim je sigurno jedna od najvećih legendi sarajevskog Željezničara, ali gdje god je radio sigurno da je uspio ostaviti neizbrisiv trag što najbolje objašnjava zašto je njegova smrt pogodila mnoge.

Legendarni Osim preminuo je u 81. godini u Grazu, te je do skoro posljednjeg dana ostao u fudbalu koji je bio vjerovatno njegova najveća ljubav.

Poznato je da je Osim spasio bh. reprezentaciju 2011. godine kada je bio na čelu Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH i vjerovatno je najzaslužniji što je tada naša selekcija uspjela da izađe iz velike krize i suspenzije FIFA-e i UEFA-e.

Osim nikada nije krio koliko voli Bosnu i Hercegovinu i bio je uvijek tu da pomogne bez obzira što zdravstveno stanje nije bilo baš najbolje.

Zbog toga je bio izuzetno ponosan kada je naša reprezentacija uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igralo u Brazilu i to je do danas prvo i jedino veliko takmičenje na kojem smo igrali.

Osim tada zbog zdravstvenog stanja nije mogao na dugi put u Brazil i u Sarajevu je sa porodicom pratio naše utakmice.

Kamere AlJazzere su tada uspjele da snime njegovu reakciju kada je Vedad Ibišević zabio prvi historijski gol naše selekcije na Mundijalu u meču protiv Argentine u kojem su Zmajevi poraženi sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sav ponos zbog toga vidio se na licu legendarnog Osima koji nije mogao zadržati ni svoje suze nakon Ibiševićevog gola što najbolje pokazuje koliko mu je značila fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Promo

Top Komentari

realista1982
Ovaj video treba pokazivati djeci u školi, da vide sta znaci biti ČOVJEK I LJUDINA. Gospodine Osim laka vam zemlja bila i počivali u miru veliki čovječe!
16 0
Gr0hot
Slavio sam protiv tebe sa mojim Velezom 81. Zalio i plakao sa tobom nakon poraza od Videotona a onda i nakon penala protiv ****ne Argentine. Bio si veliki i ostao kao takav zapisan u istorijske knjige Jugo i BIH fudbala. Pocivaj u miru legendo
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi