Foto - Screenshot

Veliki promašaji Dijamanta

Neće, pa neće: Edin Džeko i navijači u nevjerici zbog dešavanja iz nadoknade utakmice

Midhat Šljivak

Inter je u spektakularnom meču pobijedio Empoli s 4:2.

Nerazzurri su imali zaostatak od dva gola nakon nepunih sat vremena igre. Ipak, došlo je do velikog preokreta i na kraju je Inter slavio veliku pobjedu od 4:2.

Edin Džeko je u ovom meču šansu za igru dobio u 70. minuti meča, ali večeras na Meazzi Dijamant nije imao svoju noć i promašio je dva zicera.

U nadoknadi meča Edin je napravio sjajnu solo akciju. Oslobodio se čuvara, šutirao je, ali lopta nije htjela da uđe u mrežu. Pogodila je stativu za razočarenje na licu bh. napadača. OVDJE pogledajte šansu.

Nekoliko sekundi kasnije nova velika šansa za Edina. Dobio je loptu u kaznenom prostoru, imao je dovoljno mjesta da cilja na gol, ali kad ne ide, onda ne ide.

Umjesto šuta prema golu, Džeko je loptu zapucao visoko preko gola Empolija i propala je ogromna šansa za povećanje prednosti. OVDJE pogledajte drugu šansu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin se na kraju ipak iskupio za promašaje. U posljednjim sekundama asistirao je Alexisu Sanchezu koji je pogodio za konačan rezultat susreta od 4:2. OVDJE pogledajte asistenciju.

Bh. napadač je ove sezone odigrao 48 utakmica za Inter. Upisao je 17 golova i 10 asistencija. U Seriji A zabio je 13 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.