Već su se pozdravili s titulom, a onda se desilo čudo: Inter je ponovo lider Serije A!

Empoli je imao dva gola viška, ali...

Već su se pozdravili s titulom, a onda se desilo čudo: Inter je ponovo lider Serije A!

E. Ganibegović

Inter je u ludoj utakmici 36. kola Serije A s 4:2 slavio protiv Empolija.

Nikako nije dobro krenulo po aktuelnog prvaka Italije. Već u petoj minuti je Pinamonti doveo goste u vodstvo, da bio u 10. zbog ofsajda bio poništen gol Zurkowskog.

Asllani je u 28. ipak duplirao vodstvo Empolija i činilo se da se Inter može pozdraviti s titulom.

Ipak, na odmor se otišlo s egal rezultatom. Romagnoli je postigao autogol u 40. minuti, a Lautaro Martinez pogađa za 2:2 u 45.

Oglasi

Jedino veće uzbuđenje u drugom poluvremenu bio je gol za konačan preokret, a postigao ga je u 64. minuti Lautaro Martinez nakon greške odbrane gostiju.

Nakon ove pobjede Inter je ponovo lider Serije A sa 78 poena, bodom više od Milana i s utakmicom više, tako da se Rossoneri i dalje pitaju za sve jer im je potrebno sedam bodova do kraja sezone da osvoje titulu.

U nadoknadi je Inter stigao i do 4. gola preko Sancheza nakon asistencije Edina Džeke. Taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Milan svoju utakmicu igra prekosutra protiv Verone, a onda im preostaju još dueli s Atalantom i Sassuolom. Inter za pet dana očekuje finale italijanskog Kupa protiv Juventusa, a onda i završnica u Seriji A protiv Cagliarija i Sampdorije.

Oglasi

Što se tiče Empolija, oni su odavno u sigurnoj zoni i nalaze se na 14. poziciji s 37 bodova. Do kraja čekaju Đurićevu Salernitanu i gostuju Atalanti.

Na današnjoj utakmici Edin Džeko dobio je priliku u 70. minuti umjesto igrača utakmice, Lautara Martineza. U nadoknadi je mogao do gola, ali je nakon solo akcije pogodio stativu.

Nakon toga propustio je još dvije šanse i na kraju može da žali što nije postigao gol danas, no na kraju je ipak upisao asistenciju za već spomenuti gol Alexisa Sancheza. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Inter - Empoli 4:2 (Romagnoli 40' (AG), Martinez 45', 64', Sanchez 90'; Pinamonti 5', Asllani 28')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1650479415
Forza Milan ❤️?
5 2
ArminArmindelaa234
Kako dobro talijani stimaju tekme
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi