Foto - EPA

Napušta City i odlazi u Arsenal?

Vruće ljeto na transfer pijaci donosi i transfer Raheema Sterlinga

Midhat Šljivak

Erling Haaland postat će novi fudbaler Manchester Cityja, a društvo u ofanzivnom dijelu tima s Etihada po svemu sudeći mu neće praviti Raheem Sterling.

Prema informacijama Telegrapha, 27-godišnji krilni napadač mogao bi napustiti City u ljetnom prelaznom roku, a njegov novi klub trebao postati Arsenal.

Topnici će pokušati da iskoriste činjenicu da Sterling ulazi u posljednju godinu ugovora s Građanima. Mikel Arteta ga želi u svojim redovima, a s obzirom na to da ima dobre odnose s fudbalerom, neće ga biti teško nagovoriti da dođe u London.

Sterlinga, prema Telegraphu, Arteta vidi glavnim napadačkim licem Topnika od naredne sezone i bit će interesantno vidjeti hoće li do transfera na kraju i doći.

Pojava ovog krilnog fudbalera na tržištu sigurno će zainteresovati mnoge klubove. Za sada je Arsenal najkonkretniji i najbliži da postane novi dom ovom 27-godišnjaku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Raheem Sterling je član Cityja od 2015. godine. Stigao je iz Liverpoola za 44 miliona funti i postao je najskuplji engleski fudbaler svih vremena u tom trenutku.

Za tim iz Manchestera odigrao je 337 utakmica i postigao je 130 golova. Za sada je osvojio devet trofeja, među kojima su tri titule prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.