Završen je transfer Erlinga Haalanda!
Foto - EPA

Službena potvrda u toku sedmice

Završen je transfer Erlinga Haalanda!

M. Šljivak

Erling Haaland (21) napušta Borussiju iz Dortmunda i karijeru nastavlja u redovima Manchester Cityja.

Ugledni The Athletic objavio je danas kako je posao oko transfera uspješno završen i da će Haaland biti zvanično predstavljen u toku ove sedmice kao novi napadač tima s Etihada.

Haaland već odavno ima dogovor s Građanima. Uspješno su završili razgovori Cityja i Borussije, kojoj će pripasti 75 miliona eura odštete.

Kompletan paket oko norveškog napadača tim iz Manchestera će koštati oko 350 miliona eura.

Erling Haaland je ove sezone postigao 21 pogodak u 23 nastupa za ekipu iz Dortmunda, a ukupno je u dresu njemačkog velikana postigao 85 golova u 88 nastupa.

Oglasi

Video Haalandovog prvog dolaska na Etihad, jedan detalj je oduševio Engleze

Zanimljiv video je nastao prošle godine kada je Haaland po prvi put u karijeri došao na Etihad.

Tada je Dortmund igrao meč Lige prvaka protiv Cityja, a Haalandu je to bio prvi put da izađe na teren Etihada. Kamere su pratile svaki njegov pokret i vidjelo se da je oduševljen ovim stadionom.

Jedan od detalja koji je posebno oduševio navijače Manchester Cityja jeste to da je Haaland vidio na izlazu iz tunela grb engleskog kluba i nije htio iz poštovanja da hoda preko njega već ga je zaobišao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prelijepo, zar ne?", govorio je Haaland jednom od svojih saigrača dok su izlazili na teren Etihada koji će očito biti njegov dom u narednim sezonama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
Koji put ove godine??
3 0
denimen9
E ovo je dinastija u najavi, a ne OSW.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi