FOTO: EPA

Arsenal nemoćan u gradskom derbiju

Tottenham gazduje Londonom: Borba za Ligu prvaka dobila je paklen finiš

Haris Zilić

U Londonu je odigrana zaostala utakmica 22. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je dočekao gradske rivale ekipu Arsenala u utakmici koja imala veliku važnost za konačan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Na kraju je rezultat glasio 3:0 u korist Tottenhama.

Nakon prvog poluvremena, Tottenham je već vodio sa 2:0.

Poveli su sa 1:0 golom Kanaa u 22. minuti iz penala, a u 37. minuti isti igrač na asistenciju Bentacura pogađa za 2:0

Da stvar bude još gora za Arsenal od 33. minute igrali su s igračem manje nakon isključenja Holdinga.

Na startu drugog poluvremena treći pogodak u mreži Topnika, za 3:0 pogodio je Son, igrala se 47. minuta meča i tu je stavljen pečat na ovu utkamicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je trenutno četvrtoplasirani sa 66 bodova, Tottenham je ostao petopalsirani, ali sada ima 65 bodova, bod manje od Arsenala i boljom gol razlikom. Arsenal trenutno ima +11, a Tottenham +23 gol razliku, tako da je jasno da će Tottenham biti četvrtoplasirani i izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone u slučaju istog broja bodova.

Do kraja su još dva kola i bit će grčevite borbe. U narednom kolu Tottenham je domaćin Burnleyu, dok Arsenal ide na neugodno gostovanje ekipi Newcastlea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.