Povrede mu uništile karijeru, a kada je čuo šta o njemu misle navijači Arsenala pustio je suzu

Od njega se očekivala velika karijera

Povrede mu uništile karijeru, a kada je čuo šta o njemu misle navijači Arsenala pustio je suzu

Endin Čaušević

Abou Diaby nekada je bio velika nada Arsenala, ali su mu teške povrede uništile karijeru.

Diaby je u Arsenal došao početkom 2006. godine iz Auxerrea i Arsene Wenger je za njega tada tvrdio da će on biti pravi nasljetnik Patrika Vieire, ali nažalost se to na kraju nije desilo.

Francuz je imao nekoliko dobrih sezona u Arsenalu, ali su mu karijeru uništile teške povrede zbog kojih nikada nije uspio da ispuni sav svoj potencijal koji je imao.

U Arsenalu je bio do ljeta 2015. godine iako je mečeve većinom gledao s tribina. Otišao je u Marseille gdje je bio dvije godine, ali su ga povrede i dalje pratile, te je zvanično karijeru završio 2019. godine.

Diaby trenutno radi na jednoj francuskoj televiziji kao stručni komentator, a voditelji su mu napravili veliko iznenađenje.

Ekipa ove televizije je otišla do Londona na jedan meč Arsenala, a prije utakmice su zaustavljali navijače ovog kluba ispred stadiona kako bi ih pitali šta misle o Diabyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi su oni rekli da je ogromna šteta što su ga povrede uništile jer bi u suprotnom imao sigurno veliku karijeru. I pored toga što je više bio povrijeđen nego igrao navijačima Arsenala je ostao u lijepom sjećanju.

Sve ove pohvale i riječi navijača Arsenala su iznenadile Diabyja koji je bio dosta emotivan nakon priloga, a pustio je čak i suzu i pokazao koliko mu je značilo sve to što je čuo od navijača londonskog kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bhodzic
I ja sam pustio suzu što sam izgubio 3min svog života čitajući ovaj tekst
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije