Foto: A. Čaušević & EPA

Zanimljive tradicije

Ako je suditi po Zrinjskom i Turpinu, Real Madrid će osvojiti Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski protutnjao je ove sezone kroz Premijer ligu Bosne i Hercegovine i dominantno osvojio titulu prvaka naše države.

Malo težim putem, nakon tri preokreta u nokaut fazi takmičenja, Real Madrid je stigao do finala Lige prvaka.

Naizgled nema nikakve veze jedno s drugim, ali u posljednjoj deceniji svjedoci smo zanimljive tradicije koja kaže da kada Zrinjski bude prvak Bosne i Hercegovine, Real Madrid osvoji titulu prvaka Evrope.

Tako je bilo u prethodna tri puta - 2014., 2016., 2017. i 2018. godine, a ove sezone su Plemići eto prvaci Bosne i Hercegovine, a Kraljevi u finalu Lige prvaka.

Ako se tradicija nastavi, Los Blancosi će se opet okititi titulom prvaka Evrope.

Također, finale u Parizu bit će repriza onog finala iz 2018. godine koje je odigrano u Kijevu gdje su se također sastali Real Madrid i Liverpool.

Glavni sudija te utakmice bit će Francuz Clement Turpin koji je, kako piše Daily Star, Redsima bio peh prije četiri godine. Naime, tada je Turpin bio četvrti sudija, a Redsi su od Kraljeva poraženi s 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Liverpoola i Real Madrida nije prvo evropsko finale za Clementa Turpina. Vodio je prošlogodišnje finale Evropske lige između Villarreala i Manchester Uniteda.

Podsjetimo, finale je na rasporedu 28. maja od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.