Zeman opet napada

Niko ne mrzi Mourinha kao on, ali Jose ne zna da šuti: Čekamo 16 sati i odgovor Portugalca

Edmir Škorić

Bivši Romin trener Zdenek Zeman ne pušta aktuelnog trenera Rimljana, Josea Mourinha, na miru.

Zeman i Mourinho su na ratnoj nozi već neko vrijeme. Čeh često voli reći kako je Portugalac osrednji trener, ali ovaj mu nikada ne ostaje dužan.

"Trener s 25 titula neće odgovoriti ništa treneru koji ima dvije - obje u Seriji B", u svom je stilu odgovorio Mourinho Zemanu, koji ga je prozivao prije derbija Lazio - Roma u martu ove godine.

I na svoj 75. rođendan Zeman je jučer "naciljao" Mourinha, pa je na pitanje šta misli o Rominom plasmanu u finale Konferencijske lige odgovorio: "To najbolje govori koliko je niska razina samog takmičenja".

Zeman je također sugeriše da je Mourinho, osim u Portu, pobjeđivao samo u klubovima koji su navikli na uspjeh.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zeman je vodio Romu u dva navrata, od 1997. do 1999. i ponovno u sezoni 2012/13. Bio je i trener Lazija od 1994. do 1997. godine, a Jose će danas poslijepodne na press konferenciji uoči meča s Venezijom svakako imati priliku da odgovori svom "prijatelju".

Joseova Roma će imati priliku da osvoji trofej pošto u Tirani krajem mjeseca igra protiv Feyenoorda finale Konferencijske lige, dok je kroz prvenstvo u Italiji ostala uskraćena za plasman u Ligu prvaka, no igrat će u najgorem slučaju Evropsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.