Apsolutno zasluženo

Ancelotti najavio finale Lige prvaka: "Njih dvojica će sigurno dobiti svoju priliku"

Eldar Ganibegović

Real Madrid je već odavno riješio pitanje prvaka u Španiji i polako se priprema za finale Lige prvaka.

To se ne može reći za njihovog protivnika, ekipu Liverpoola, koja će se do samog kraja boriti s Manchester Cityjem za prvaka Engleske, a ima odigrati i finale FA Cupa protiv Chelseaja.

Real Madrid je sinoć na svom stadionu svladao momčad Levantea sa 6:0. Na konferenciji za novinare nakon utakmice menadžer Los Blancosa Carlo Ancelotti podijelio je s novinarima svoje planove za taktiku za finale Lige prvaka.

"Trebalo bi biti 4-4-3 što se ponekad može promijeniti u 4-4-2. Ne postoji poseban sistem. Naprimjer, protiv Cityja smo krenuli 4-3-3, onda sam stavio Modrića blizu Rodryja i otišli smo na 4-4-1-1. Možda ovisi o tome kako želimo izvršiti pritisak na protivnika" - rekao je Talijan.

Ancelotti je također upitan hoće li Valverde i Rodrygo dobiti svoju priliku u finalu Lige prvaka. Obojica su posljednjih sedmica oduševila svojom formom, pa je njihova prisutnost u srazu s Liverpoolom postala skoro pa neminovna.

"Obojica će dobiti svoju priliku", kratko je rekao Ancelotti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Valverde je bio vrlo važna figura za Ancelottija i u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama protiv Chelseaja i Manchester Cityja.

Urugvajac je igrao od početka, a Rodrygo je, s druge strane, u posljednja tri meča zabio tri gola, a prije svega dao priliku Los Blancosima da odigraju produžetke u revanšu protiv Manchester Cityja postigavši dva pogotka u razmaku od 120 sekundi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.