Luka Modrić uništavao igrače Levantea, izbacio ih iz lige, pa im onda pokazao da je pravi gospodin

Tješio ih

Luka Modrić uništavao igrače Levantea, izbacio ih iz lige, pa im onda pokazao da je pravi gospodin

E. Škorić

Real Madrid je osigurao titulu ranije, pa mu meč protiv Levantea koji se bori za opstanak nije značio ništa. No, Real je gospodski klub, igra do kraja bez ikakvih kalkulacija, pa je Carlo Ancelotti izveo najjačih 11 protiv davljenika, a sve je rezultiralo "tragedijom" gostiju koji su izgubili 6:0.

Briljirao je i zahvalni i iskusni hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je za samo 30-ak minuta stigao do čak tri asistencije.

Modrić je prvu asistenciju upisao 13., drugu u 34. i treću u 45. minuti, pa je Real već na poluvremenu imao 4:0.

Real je dva kola prije kraja na 84 boda, a u narednom kolu gostuje Cadizu, još jednoj ekipi koja se bori za opstanak, no sav fokus je i dalje na finalu Lige prvaka koje se 28. maja igra u Parizu, a u kojem će Kraljevima rival biti engleski Liverpool. No, nemojte da se iznenadite ako Real u super moćnom sastavu zaigra i protiv Cadiza...

Levante je posljednji na tabeli i on se zvanično oprostio od La Lige, a prije "utakmice odluke" priredio je špalir na Bernabeu za pobjednike šampionata, no to im nije pomoglo i nije donijelo nikakvu milost kod igrača Reala, mada su kasnije mnogi od njih pokazali svoju gospodsku stranu.

Modrić je igračima Levantea očitao lekciju na terenu, a onda im uputio lijepe riječi putem svog Twitter naloga.

"Nikada nije lijepo vidjeti kada neki tim ispada. Sretno Levanteu i njegovim navijačima", napisao je Modrić, dok je Vinicius Junior zagrlio iskusnog Moralesa na kraju utakmice, pokušavši da ga utješi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tjesit ce i njega igraci Liverpoola poslije finala LP jer ce ga natamburanog poslati u penziju.
2 10
Nele.
Klasa.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi