Foto: A. Čaušević

Plemići jure novi rekord

Kada je on na golu, mreža je zaključana: Golman Zrinjskog nije primio nijedan gol ove sezone

Eldar Ganibegović

Mostarski Zrinjski igra neku svoju ligu ove sezone i na dominantan način vrlo rano je osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Srušeni su neki rekordi kao što je broj uzastopnih pobjeda u ligi ili golovi jednog igrača u jednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine (Nemanja Bibija), a sada se juri još jedan.

Naime, Zrinjski je u sezoni 2014/15. kada je prvak postao FK Sarajevo na 30 utakmica u ligi primio samo 13 pogodaka i tako postavili rekord, a sada su nakon 30 utakmica na brojci od 12.

To znači da Zrinjski do kraja sezone ne smije primiti nijedan gol želi li ponovo postaviti ovaj rekord, a mrežu Plemića ove sezone u ligi su čuvala tri golmana - Josip Čondrić, Luka Kukić i Antonio Soldo i u 19 utakmica sačuvali mrežu.

Čondrić je na učinku od 50% jer je sedam puta sačuvao gol Zrinjskog na 14 nastupa, Kukić je to napravio šest puta na deset utakmica, a iskusni Soldo nije primio nijedan gol u šest utakmica na kojima je branio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Soldo je sa Zrinjskim imao ugovor do kraja ove sezone, ali su čelnici mostarskog kluba odlučili da produže saradnju s njim prije tri mjeseca.

Iskusni golman je produžio svoj ugovor sa Zrinjskim i u ovom klubu će ostati do ljeta 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.