Iz Zrinjskog odgovorili Dudiću: "Niti smo se farbali, niti smo se šišali..."

Reagovao je Jakirovićev pomoćnik

Iz Zrinjskog odgovorili Dudiću: "Niti smo se farbali, niti smo se šišali..."

A. Čaušević

Odličan gradski derbi odigrali su Zrinjski i Velež, a na kraju je završeno rezultatom 1:1. 

Generalni dojam je da su Rođeni bili bolji tim većim dijelom i da su nadigrali svog ljutog rivala, ali nisu uspjeli odnijeti puni plijen sa stadiona Pod Bijelim brijegom.

Na press-konferenciji poslije utakmice trener Rođenih Feđa Dudić kazao da je njegov tim s dobrom igrom i taktičkom postavkom na neki način spusio Plemiće na zemlju.

"Dobra utakmica, visok tempo, evropska. Odličan ispit je ovo bio za nas, ali i za Zrinjski. Iz ove utakmice mogu mnogo naučiti, da se malo i spuste na vrijeme pred evropske utakmice", rekao je Dudić.

Dva dana kasnije stigao je i odgovor iz Zrinjskog. Uradio je to pomoćni trener Sergeja Jakirovića, Marko Salatović.

Salatović je gostovao u emisiji Zrinjski TV "Na kavi s...", a interesantno da se prilikom odgovora nije uspio ni sjetiti trenera Veleža dok nije "intervenisao" voditelj.

"Gradski derbi bez rezultatskog imperativa jer smo mi osvojili titulu, a oni su u sredini tabele jer ne mogu ni gore ni dole. Utakmica je bila teška i zahtjevna, malo nas je poremetio taj crveni karton, na kraju smo uspjeli povesti, žao mi je što nismo malo duže izdržali možda smo prebrzo primili gol, imali i šansu preko Šipovca da odemo na 1:1, ali mislim da je realan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[facebook]https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/videos/705906687420143/[/facebook]

"Još bih se samo osvrnuo na izjavu trenera Veleža, ne mogu se tačno sjetiti kako se zove, u smislu da su nas spustili na zemlju, mislim da smo mi u ovih 30 kola dokazali da smo čvrsto na zemlji, osvojli smo titulu u 4. mjesecu, nakon toga nastavili i dalje pobjeđivati, zadnjih 20 utakmica 18 pobjeda, dva remija, niti smo se farbali niti smo se šišali, nema euforije i još jednom čestitke našim igračima", poručio je Salatović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jedva cekam da neka seoska ekipica u prvom pretkolu LP ove ujkice vrati na fabricke postavke kao i Borca orosle sezone oni Irci...cisto da se vidi kako oni osvajaju titule.
36 12
Chico
Hehehehehe e jest onaj Dudic glup braco mila
8 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi