Ako je suditi po Zrinjskom i Turpinu, Real Madrid će osvojiti Ligu prvaka
Foto: A. Čaušević & EPA

Zanimljive tradicije

Ako je suditi po Zrinjskom i Turpinu, Real Madrid će osvojiti Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski protutnjao je ove sezone kroz Premijer ligu Bosne i Hercegovine i dominantno osvojio titulu prvaka naše države.

Malo težim putem, nakon tri preokreta u nokaut fazi takmičenja, Real Madrid je stigao do finala Lige prvaka.

Naizgled nema nikakve veze jedno s drugim, ali u posljednjoj deceniji svjedoci smo zanimljive tradicije koja kaže da kada Zrinjski bude prvak Bosne i Hercegovine, Real Madrid osvoji titulu prvaka Evrope.

Tako je bilo u prethodna tri puta - 2014., 2016., 2017. i 2018. godine, a ove sezone su Plemići eto prvaci Bosne i Hercegovine, a Kraljevi u finalu Lige prvaka.

Ako se tradicija nastavi, Los Blancosi će se opet okititi titulom prvaka Evrope.

Također, finale u Parizu bit će repriza onog finala iz 2018. godine koje je odigrano u Kijevu gdje su se također sastali Real Madrid i Liverpool.

Glavni sudija te utakmice bit će Francuz Clement Turpin koji je, kako piše Daily Star, Redsima bio peh prije četiri godine. Naime, tada je Turpin bio četvrti sudija, a Redsi su od Kraljeva poraženi s 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Liverpoola i Real Madrida nije prvo evropsko finale za Clementa Turpina. Vodio je prošlogodišnje finale Evropske lige između Villarreala i Manchester Uniteda.

Podsjetimo, finale je na rasporedu 28. maja od 21 sat.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...te tradicije i sranja zaboravite,velikan sa Anfielda dolazi u Pariz po 7. ćasu,i sigurno ga u tome nece sprijeciti FC Gerijatrija Madrid...ide penzionisanje lagano poslije tamburanja od Liverpoola...
2 7
MaDaj
Svaki put kada je real igrao finale LS ja sam dvije sedmice pred utakmicu morao da proceskam moje lijevo jajce... Danas cijeli dan svrbi do bola... dakle real definitivno uzima ^_^
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi