Foto - EPA

Senegalac velika želja bh. legende

Hasan Salihamidžić počeo pregovore o velikom transferu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern će ostati bez Roberta Lewandowskog i njemački prvak bi za usluge iskusnog napadača mogao dobiti oko 40 miliona eura.

Novac od prodaje poljskog fudbalera Bayern će iskoristiti za veliki transfer, a njemački mediji navode da je bavarski velikan krenuo po zvijezdu Liverpoola Sadija Manea.

Senegalac nije produžio ugovor s Redsima. Spreman je da napravi novi korak u karijeri, a taj korak bi mogao biti Bayern.

Hasan Salihamidžić je već počeo razgovore na ovu temu. On je prethodne sedmice na Mallorci bio u društvu agenta Bjorna Bezemera, čovjeka koji vodi Maneovu karijeri i pregovori o transferu su već počeli.

Dovođenje 30-godišnjeg krilnog fudbalera prioritet je za Salihamidžića. Trener Julian Nagelsmann je također dao zaleno svjetlo i neće biti iznenađenje ako sjajni Senegalac obuče dres Bayerna u ljeto ove godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Manea Salihamidžić je počeo razgovore i o transferu napadača Stuttgarta Saše Kalajdžića. Bayern 24-godišnjeg dvometraša želi u svojim redovima i ovaj transfer bi poprilično lako mogli završiti.

Brazzo pred sobom ima zaista uzbudljivo ljeto. Dosta je teških zadataka u njegovim rukama i ostaje nam da vidimo hoće li uspjeti da pojača roster bavarskog ponosa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.