Ancelotti najavio finale Lige prvaka: "Njih dvojica će sigurno dobiti svoju priliku"

Apsolutno zasluženo

Ancelotti najavio finale Lige prvaka: "Njih dvojica će sigurno dobiti svoju priliku"

E. Ganibegović

Real Madrid je već odavno riješio pitanje prvaka u Španiji i polako se priprema za finale Lige prvaka.

To se ne može reći za njihovog protivnika, ekipu Liverpoola, koja će se do samog kraja boriti s Manchester Cityjem za prvaka Engleske, a ima odigrati i finale FA Cupa protiv Chelseaja.

Real Madrid je sinoć na svom stadionu svladao momčad Levantea sa 6:0. Na konferenciji za novinare nakon utakmice menadžer Los Blancosa Carlo Ancelotti podijelio je s novinarima svoje planove za taktiku za finale Lige prvaka.

"Trebalo bi biti 4-4-3 što se ponekad može promijeniti u 4-4-2. Ne postoji poseban sistem. Naprimjer, protiv Cityja smo krenuli 4-3-3, onda sam stavio Modrića blizu Rodryja i otišli smo na 4-4-1-1. Možda ovisi o tome kako želimo izvršiti pritisak na protivnika" - rekao je Talijan.

Ancelotti je također upitan hoće li Valverde i Rodrygo dobiti svoju priliku u finalu Lige prvaka. Obojica su posljednjih sedmica oduševila svojom formom, pa je njihova prisutnost u srazu s Liverpoolom postala skoro pa neminovna.

"Obojica će dobiti svoju priliku", kratko je rekao Ancelotti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Valverde je bio vrlo važna figura za Ancelottija i u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama protiv Chelseaja i Manchester Cityja.

Urugvajac je igrao od početka, a Rodrygo je, s druge strane, u posljednja tri meča zabio tri gola, a prije svega dao priliku Los Blancosima da odigraju produžetke u revanšu protiv Manchester Cityja postigavši dva pogotka u razmaku od 120 sekundi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Koliko je Real veliki klub, govori i cinjenica da postoje ljudi kojima je svojim postojanjem skoro unistio zivot. Koji svu svoju energiju koriste da bi negirali i omalovazili njegovu velicinu. Ne spavaju cekajuci vijesti o Realu. Pljuju, umanjuju, prljaju najveci fudbalski klub svih vremena i za sva vremena. Niti jedan drugi klub nema ovakvu vrstu obozavatelja. Zato je Real to sto jeste. Razumljiva je njihova frustracija. Jer, kako bi njima zivot bio lijep da nema Reala.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi