Salihamidžićev posao visi o tankoj niti: "Njegovi dani u Bayernu su odbrojani"

Brazzo u problemima

Salihamidžićev posao visi o tankoj niti: "Njegovi dani u Bayernu su odbrojani"

E. Ganibegović

Njemački "Bild" piše da se Hasan Salihamidžić bori za ostanak na poziciji sportskog direktora Bayerna. 

Ugovor sportskog direktora Bayerna i bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine ističe 2023. godine. Njegovo produženje može ovisiti o tome je li moguće zadržati ili zamijeniti Roberta Lewandowskog.

Lewandowski ugovor s prvakom Njemačke ima do ljeta 2023. godine, no neće ga produžiti. Uvrijedila ga je navodno činjenica što su odugovlačili s prijedlogom novog ugovora i što su htjeli da dovedu Erlinga Haalanda koji je na kraju izabrao Manchester City.

No, sve to još uvijek ne znači da će Bavarci ovog ljeta dati pristanak da napadač ode. Prema medijskim natpisima, Bayernove vlasti na stolu imaju ponudu iz Katalonije od oko 35-40 miiliona eura, no možda će odlučiti i zadržati Lewandowskog i pustiti ga besplatno kada mu ugovor istekne.

Konačna odluka kluba tek treba biti donesena, ali prema listu "Sport1" Lewandowski tjera vlasti Bayerna da ga dopuste da ode ovog ljeta.

Zbog svega toga u problemima je i sam Salihamidžić. Kako navode novinari, za odlazak Lewandowskog bit će okrivljen upravo on.

Oglasi

"Njegov loš odnos s igračima je svima poznat, ali čak i Njemačka njegov odnos s Pinijem Zahavijem, agentom poljskog napadača, opisuje kao "strašan", piše katalonski "Sport", pozivajući se na njemačke medije.

"Bild" piše da slučaj Lewandowski "vrši brutalni pritisak na novi menadžerski dvojac Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića".

"Do sada nisu mogli zamijeniti Davida Alabu. Naprotiv, Nicklas Sule, njemački reprezentativac, ide besplatno u Borussiju Dortmund. Ipak, 50 golova ove sezone, koje Lewandowski redovno postiže, drugačijeg su kalibra", upozoravaju novinari.

Na kraju ističu da Salihamidžiću ugovor ističe kada i ugovor Lewandowskom - 2023. godine. Nijemci direktno pišu da se Salihamidžić bori za svoju poziciju u klubu. Ako ne uspije zadržati Lewandowskog ili ga zamijeniti, sportski direktor bi se mogao oprostiti od Bayerna.

"Činjenica je: bilo bi puno lakše naći nasljednika Salihamidžića (npr. Maxa Eberla) nego Lewandowskog", zaključuje "Bild".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo da postoji sukob Salihamidžića i trenera Juliana Nagelsmanna. Trener tjera klub na veća pojačanja, ali ih Salihamidžić ne može provesti, objašnjavajući to finansijskim problemima.

Bosanac je trebao odstupiti od igrača Freiburga, Nica Schlotterbecka, jer je smatrao da će defanzivci, kojima trener Bayerna raspolaže, biti dovoljni. Dodajmo da je prethodni trener Hansi Flick imao sličan problem sa Salihamidžićem. Tada je trener napustio klub, aada "Abendzeitung" tvrdi da su dani sportskog direktora odbrojani.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Cccccc, čuj Schlotterbeck, Sule? Koga oni interesuju? Nek idu u Dortmund, opet borba za 2, 3 mjesto. Šta oni imaju pričati Brazzi, kad uspjesi sve govore. Čuj Eberl? Pa šta je to on uradio u M'onchengladbachu pa da bude bolji od Hasana?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi