Osim plate u Cityju

Sponzori se otimaju za njega: Haaland će zaraditi vrtoglave cifre

Eldar Ganibegović

Erling Haaland se jučer oprostio od Borussije Dortmund i na ljeto će postati novi igrač Manchester Cityyja.

Transfer saga u kojoj je bio norveški nogometaš trajala je jako dugo, ali na kraju je engleski klub pobijedio u utrci za njegov potpis.

Erling Haaland će u Manchester Cityju zarađivati blizu 400.000 funti sedmično, ali to nije jedini novac do kojeg norveški nogometaš uskoro može doći.

Kako prenosi "The Sun", Puma i Adidas bore se za igračev potpis. Engleski mediji prenose da bi Norvežanin zahvaljujući dogovoru s jednim od sponzora mogao zarađivati čak 50 miliona funti godišnje.

Puma je sponzor Manchester Cityja s kojim je 2019. potpisala desetogodišnji ugovor vrijedan oko 650 miliona funti. Tvrtka već nekoliko mjeseci teži i ka Haalandu.

Ranije ove godine, izvršni direktor Pume Bjorn Goldun pokrenuo je ovu temu, a njegove riječi prenosi DailyMail.

"Htio bih potpisati ugovor s njim. Može se dogoditi. Haaland u Puminim kopačkama u Borussiji Dortmund. To bi mi bila najdraža kombinacija", rekao je Goldun.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se podaci engleskih medija pokažu tačnima, Haaland bi svojim ugovorom mogao zasjeniti zvijezde poput Lea Messija ili Cristiana Ronalda. Argentinac je potpisao ugovor s Adidasom koji mu donosi 18 miliona funti godišnje.

Igrač Manchester Uniteda je, ipak, najprepoznatljivije ime Nikea, s kojim ima ugovor vrijedan 15 miliona funti godišnje, što znači da bi Haaland na godišnjem nivou zarađivao skoro duplo više od Ronalda i Messija zajedno, kada je proizvođač opreme u pitanju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.