Nekada su bili sjajan tandem

Naklon i aplauz za legendu Milana: I veliki Nesta je kao malo dijete kada se on pojavi

Endin Čaušević

Milan je došao na korak od osvajanja Scudetta nakon što je jučer na San Siru pobijedio Atalantu sa 2:0.

Kolo prije kraja ekipa Milana ima dva boda više od gradskog rivala Intera i u posljednjem kolu Rossonerima je dovoljan i bod na gostovanju kod Sassuola da osvoji titulu.

Milan na titulu prvaka čeka već 11 godina i sada su na pola koraka da Scudetto ponovo vrate u svoje vitrine.

Na San Siru je jučer bila fantastična atmosfera, te je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Na meču protiv Atalante bio je i veliki broj legendi Milana koji su došli da pruže podršku ovoj ekipi.

Na tribinama je bio i legendarni defanzivac Alessandro Nesta koji je pred meč dao i izjavu za italijanske medije, te je najavio utakmicu protiv Atalante.

No, tokom izjave iznenadili su ga bivši saigrači. Prvo je Ambrosini došao da se pozdravi s Nestom, a onda je zagrmilo s tribina kada se pojavio i Paolo Maldini s kojim je Nesta bio fantastičan tandem.

Iako su obojica već odavno u penziji jasno je kakvo poštovanje i dalje Nesta ima prema Maldiniju. On je krenuo da mu se "klanja" nakon pozdrava što najbolje pokazuje kakvo mišljenje ima prema svom nekadašnjem saigraču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Takav potez oduševio je i italijansku javnost koja je pohvalila Nestu i poručili su da svi mladi igrači trebaju da pogledaju taj video kako bi naučili kako se poštuju saigrači.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.