Počasni predsjednik Bayerna se oglasio

Samo je jedan čovjek javno stao uz Salihamidžića: "Tada niste skandirali 'Hasane, Hasane'"

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna za vikend su proslavili novu titulu prvaka Njemačke i nastavili su dominaciju u Bundesligi.

Bayern je došao do desete uzastopne titule prvaka Njemačke što je zaista veliki podvig. Klub iz Minhena je pokazao još jednom da u potpunosti dominira kada je u pitanju Bundesliga, ali u Evropi se ove sezone nisu proslavili.

Njemački prvak je u Ligi prvaka neočekivano ispao već u četvrtfinalu kada ih je izbacio Villarreal. Nakon toga sivi oblaci su prekrili Allianz Arenu i sve više se špekuliše o lošoj atmosferu unutar kluba.

Na posebno udaru kritika našao se Hasan Salihamidžić koji je zadužen za prodaju i kupovinu igrača. Bivši bh. reprezentativac je obavio odličan posao prethodnih godina na poziciji sportskog direktora, ali se našao na udaru kritika nakon što su ovaj put izostali rezultati.

Mediji u Njemačkoj pišu da Salihamidžiću prijeti čak i otkaz, ali je teško očekivati da će se to desiti. Popularni Brazzo sigurno je jedan od najzaslužnijih što je Bayern dominirao i u Evropi prethodnih godina.

Jedan od rijetkih koji su ovih dana odlučili javno da Hasanu pruže podršku je počasni predsjednik minhenskog kluba Uli Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek nađu tako jednog čovjeka kojeg kritikuju za sve neuspjehe. Kada smo osvojili šest trofeja u 2020. i 2021. godini nisam nikoga čuo kako skandira 'Hasan, Hasan', a on je bio najzaslužniji tada za mnoge stvari u klubu. Sada kada nismo osvojili Ligu prvaka odjednom je sve njegova krivica. E, pa to nije baš tako", rekao je Hoeness i dodao.

"Ako čitate Bild ili ostale novine svakog dana onda imate dojam kao da ga namjerno proganjaju. On nije baš jedini odgovoran za transfer politiku. Svi su u tome i odgovorni su koliko i on. Neko treba da bude kažnjen za sve ono što se o njemu piše, neki novinari moraju da odgovaraju za sve te laži".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.