Legendarni Dudek je Lewandowskom odabrao "pravi klub", a to nije Barcelona

Smatra da bi trebao da ide u Premier ligu

Legendarni Dudek je Lewandowskom odabrao "pravi klub", a to nije Barcelona

E. Škorić

Legendarni poljski golman Jerzy Dudek je svojoj kolumni u "Przeglad Sportowy" komentarisao situaciju oko svog zemljaka Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je nakon desete uzastopne Bayernove titule u Njemačkoj donio odluku da promijeni sredinu. Ima važeći ugovor do narednog ljeta, onog 2023. godine, ali je rekao da ne želi potpisati novi i zbog toga se razmatra njegov prodaja narednih sedmica.

"Vrlo je moguće da mi je ovo bila posljednja utakmica za Bayern. Ne mogu to reći sto posto, ali vjerojatno je tako. Želimo pronaći najbolje rješenje za mene i klub", rekao je sam napadač u razgovoru za Viaplay.

Najčešće se govori o potencijalnom odlasku u Barcelonu, iako se ne zna hoće li katalonski klub zapravo moći kupiti Poljaka i, uz to, ponuditi mu pristojan novac.

"Najbolji izbor za Roberta bila bi Premier liga. Volio bih da Lewy ode u Liverpool. Roberto Firmino je poprilično himeričan napadač, a osim toga, po meni nije klasična devetka. Lewa bi podigrao Redse. Za godinu dana Klopp će još imati trogodišnji ugovor pred sobom, a vizija besplatnog dovođenja Poljaka vrlo je primamljiva", napisao je Dudek u svojoj kolumni.

Nekadašnji golman Liverpoola naglasio je kako Lewandowski ne mora da brine da će podijeliti sudbinu Lea Messija, koji se dosta patio nakon što je iz Barcelone otišao u francuski PSG.

"Ne čudi me što Lewandowski želi izaći iz zone udobnosti kakva mu je Bundesliga postala. Naravno, neko bi rekao da je to rizik, posebno gledajući Lea Messija i njegov transfer u PSG, ali vjerujem da Robert ima drugačiji mentalitet od Argentinca. Otvoreniji je i ne očekujem probleme s aklimatizacijom u njegovom slučaju, kao što je to bio slučaj s Messijem", tvrdi Dudek.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone 33-godišnji napadač Poljske odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima te postigao 50 golova i dodao tome sedam asistencija.

S 35 ligaških pogodaka sedmi put u karijeri postao je najbolji strijelac, zahvaljujući čemu je izjednačio još jedan rekord legendarnog Gerda Muellera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa nije Liverpool staracki dom da kupuje ovakve Metuzaleme...nek ide u Real Madrid,oni su gerijatrija hehehe...proteze im ispadaju u toku utakmice...
0 4
huizju
Lewa ide u Barsu, to su svi mediji objavili davno već.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi