Vode se tajni pregovori i čini se da je Bayern pronašao zamjenu za Lewu i to za samo 20 miliona eura

Kalajdžića žele u Minhenu

Vode se tajni pregovori i čini se da je Bayern pronašao zamjenu za Lewu i to za samo 20 miliona eura

E. Škorić

Sve je izvjesniji odlazak Roberta Lewandowskog i u Bayernu su počeli da rade na njegovoj zamjeni.

Lewandowski je nakon posljednje utakmice u sezoni, koju je Bayern igrao u subotu u Wolfsburgu, otkrio da je razgovarao sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i da mu je saopštio kako je odlučan da ide, te da ne želi potpisati novi ugovor.

Podsjetit ćemo da Poljak ima ugovor do ljeta 2023. godine, pa je sada pitanje hoće li se Bayern upustiti u rizik i zadržati ga jednu sezonu, pa izgubiti besplatno ili će ovog ljeta saslušati ponude za svog najboljeg strijelca, koji je navodno odlučan da obuče dres Barcelone.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Bayern je shvatio da će morati da nađe novog napadača već ovog ljeta, a navodi se da su održani "tajni sastanci" sa predstavnicima Stuttgartovog napadača Saše Kalajdžića.

Ovaj 24-godišnji reprezentativac Austrije smatra se Lewinim nasljednikom, iako je opcija i Sebastian Haller iz Ajaxa.

Austrijanac ima ugovor sa Stuttgartom do 2023. godine, baš kao i do kada vrijedi ugovor Lewe s Bavarcima. S obzirom na tu činjenicu, Bayerna transfer Kalajdžića ne bi trebao biti problem jer će Stuttgart biti spreman da ga pusti i za oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I sam Saša želi da napravi iskorak u karijeri, a odlazak u Bayern za njega bi bilo poput ostvarenja dječačkih snova.

S druge strane, Bayern bi Lewu mogao prodati za oko 35 miliona eura, čime bi "pokrili" dolazak Kalajdžića bez ikakvih problema, no samo je pitanje može li reprezentativac Austrije ispuniti sva očekivanja i uspjeti na najbolji način nadoknaditi odlazak Lewandowskog.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Kalajdzic zamjena za Lewu haha vic godine.
6 0
Hordas_00
Jake zamjene u pm
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi