Foto - EPA

Teške riječi Bilda

Nijemci tvrde da je Salihamidžić marioneta čovjeka koji želi imati Bayern pod kontrolom

Midhat Šljivak

Rukovodstvo minhenskog Bayerna navodno je veoma nezadovoljno radom sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Iako je prethodnih godina radio fenomenalan posao, nekoliko ispuštenih potpisa (Antonio Rudiger - Nico Schlotterbeck), dovelo je Salihamidžića u nezgodan položaj i klub mu više ne nudi nastavak saradnje koja ističe u ljeto naredne godine.

Međutim, nekadašnje rukovodstvo kluba na čelu s Ulijem Hoenessom daje punu podršku Salihamidžiću. Njihova riječ još uvijek dosta znači u Minhenu, a Bild navodi kako je Hoenessova podrška Brazzi zapravo zbog toga da bi još uvijek koliko-toliko imao svoje veze unutar kluba i doslovno su ga nazvali marionetom nekadašnjeg prvog čovjeka kluba.

Nekadašnji član Bayerna, legendarni Giovane Elber govorio je za Sky Germany na ovu temu.

"Uli dobro poznaje Brazzu. Zna šta mu Salihamidžić donosi i zato ga nastoji zaštititi. Za Brazzu je ovo težak period. Klub je ispao iz Lige prvaka, a tu su razgovori oko novih ugovora", rekao je Elber i dodaje:

"Ko ostaje? Ko dolazi? Da li ovaj ide? Nije lako sve svaliti na leđa jednog čovjeka. Međutim, poznavajući Brazzu, on je sretan što se mora boriti sa svima", poručio je Elber.

Očigledno je međutim i da list Bild iz nekog razloga vodi kampanju protiv Hasana Salihamidžića. Konstantne su kritike na račun njegovog rada, a objavili su čak i ime njegovog potencijalnog nasljednika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To je nekadašnji sportski direktor Borussije Monchengladbach Max Eberl. Ipak, navode kako s ovim fudbalskim radnikom zvaničnog kontakta nije bilo.

Hasan Salihamidžić je pod velikim pritiskom njemačkih medija i vidjet ćemo hoće li on i nakon 2023. godine ostati na mjestu sportskog direktora bavarskog velikana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.