Samo je jedan čovjek javno stao uz Salihamidžića: "Tada niste skandirali 'Hasane, Hasane'"

Počasni predsjednik Bayerna se oglasio

Samo je jedan čovjek javno stao uz Salihamidžića: "Tada niste skandirali 'Hasane, Hasane'"

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna za vikend su proslavili novu titulu prvaka Njemačke i nastavili su dominaciju u Bundesligi.

Bayern je došao do desete uzastopne titule prvaka Njemačke što je zaista veliki podvig. Klub iz Minhena je pokazao još jednom da u potpunosti dominira kada je u pitanju Bundesliga, ali u Evropi se ove sezone nisu proslavili.

Njemački prvak je u Ligi prvaka neočekivano ispao već u četvrtfinalu kada ih je izbacio Villarreal. Nakon toga sivi oblaci su prekrili Allianz Arenu i sve više se špekuliše o lošoj atmosferu unutar kluba.

Na posebno udaru kritika našao se Hasan Salihamidžić koji je zadužen za prodaju i kupovinu igrača. Bivši bh. reprezentativac je obavio odličan posao prethodnih godina na poziciji sportskog direktora, ali se našao na udaru kritika nakon što su ovaj put izostali rezultati.

Mediji u Njemačkoj pišu da Salihamidžiću prijeti čak i otkaz, ali je teško očekivati da će se to desiti. Popularni Brazzo sigurno je jedan od najzaslužnijih što je Bayern dominirao i u Evropi prethodnih godina.

Jedan od rijetkih koji su ovih dana odlučili javno da Hasanu pruže podršku je počasni predsjednik minhenskog kluba Uli Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek nađu tako jednog čovjeka kojeg kritikuju za sve neuspjehe. Kada smo osvojili šest trofeja u 2020. i 2021. godini nisam nikoga čuo kako skandira 'Hasan, Hasan', a on je bio najzaslužniji tada za mnoge stvari u klubu. Sada kada nismo osvojili Ligu prvaka odjednom je sve njegova krivica. E, pa to nije baš tako", rekao je Hoeness i dodao.

"Ako čitate Bild ili ostale novine svakog dana onda imate dojam kao da ga namjerno proganjaju. On nije baš jedini odgovoran za transfer politiku. Svi su u tome i odgovorni su koliko i on. Neko treba da bude kažnjen za sve ono što se o njemu piše, neki novinari moraju da odgovaraju za sve te laži".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Realno, Brazzo veze nema sa tim sto je Bayern-ova igra ocajna u ovoj sezoni. Promjena trenera je napravila to sto jeste, ali treba i njemu dati vremena malo. Mozda iduce sezone bude bolja igra, samo nekad treba vremena da se posloze stvari..
10 0
huizju
Najveća greška im je što su pustili Flick-a da ode umjesto da su se umješali u sukob Hasana sa njim pa da izglade odnose, jer Hasan nije bio u pravu što se tiče transfer politike! Trener zajedno u koordinaciji sa njim je trebao da donosi odluke o igračima koje dolaze u klub. Ali eto dovedoše onog balavca Juliana da šefuje Mulleru, Lewi, Neuer-u, nekako mi to nema smisla, teško da će nametnuti autoritet kao neki iskusniji i prije svega stariji trener
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi