Verratti o Mbappeu

Saigrač otvorio dušu: Boli me stomak kad vidim da je Mbappe u Madridu

Eldar Ganibegović

Kyliana Mbappea želi nekoliko vrhunskih evropskih klubova, ali će najvjerovatnije ovog ljeta potpisati ugovor s Real Madridom, bez obzira na to što njegov PSG čini sve da ga zadrži. 

Njegov saigrač Marco Verratti upitan je kako će mogući rastanak s Kylianom Mbappeom utjecati na novog prvaka Francuske. Talijan je priznao da želi da francuski napadač nastavi saradnju s pariškom momčadi, ali razumije zašto Mbappe do sada nije pričao o svojoj budućnosti.

"Kakva god bila njegova odluka, to će utjecati na momčad. Mbappe je trenutno jedan od najvažnijih igrača na planeti. Svi želimo da ostane ovdje. U nogometu, kada imaš nešto na umu, kada moraš donijeti odluku, ne pričaš previše o tome", rekao je Marco Verratti za Le Parisien.

Talijanski veznjak rekao je kako se raduje i odluci Kyliana Mbappea te priznao da je emotivan svaki put kada u medijima vidi da je francuski napadač otputovao u Madrid.

"To se događa. Čekam je kao i svi ostali. Kad se odmaram i vidim obavijest da je Mbappe otišao u Madrid, boli me stomak", dodao je Verratti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, Marco Verratti je objasnio da nije savjetovao Kyliana Mbappea o njegovoj budućnosti, a razlog je jednostavan, jer to ne bi bilo objektivno:

"On zna šta ja mislim. Ne bih bio dobar savjetnik jer ne bih bio objektivan. Ne bih razmišljao za njegovo dobro, već za dobro svih u PSG-u."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.