Messi u PSG-u našao krivca za svoje loše igre i sada ga tjera iz kluba

U pitanju je još jedan Argentinac

Messi u PSG-u našao krivca za svoje loše igre i sada ga tjera iz kluba

E. Ganibegović

Lionel Messi ljetos je kao slobodan igrač iz Barcelone prešao u PSG. 

Osim njega u tim su stigle zvijezde poput Ramosa, Donnarumme, Wijnalduma i drugih, no glavni cilj, Liga prvaka, ostao je samo san, jer ih je Real Madrid zaustavio u osmini finala elitnog takmičenja.

Ni sam Lionel Messi nije imao najbolju sezonu. U svojoj prvoj sezonii provedenoj u pariškom timu, argentinska zvijezda dala je samo 11 golova i dodala 13 asistencija u svoja 33 nastupa.

Zbog toga sedmerostruki osvajač Zlatne lopte od Parižana traži još ulaganja i promjena. Messi je odlučan u namjeri da sljedeće sezone osvoji trofej Lige prvaka, pa je poručio šeicima da poduzmu drastične mjere kako bi ovaj cilj učinili dodatno ostvarivim.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi L'Equipe, argentinski fudbaler mišljenja je da ga Mauricio Pochettino nije cijenio kako je trebao, pa očekuje da će uprava kluba što prije promijeniti trenera.

Podsjetimo, Pochettino je još tokom sezone konstantno bio na udaru kritika i spominjao se kao nasljednik Rangnicka na klupi Manchester Uniteda, no tamo je stigao Erik ten Hag, dojučerašnji trener Ajaxa. 

Top Komentari

Benz
Hobit naucio u Barceloni da smjenjuje, postavlja odvodi i dovodi koga on zeli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi