Donnarumma dobio najnelogičniju nagradu u karijeri

Ponosan je zbog toga

Donnarumma dobio najnelogičniju nagradu u karijeri

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativni golman Gianluigi Donnarumma dobio je nazgradu za najboljeg golmana u protekloj sezoni u Francuskoj.

Donnarumma je u PSG došao prošlog ljeta iz Milana. Njegov novi tim osvojio je bez problema titulu, ali nagradu za najboljeg golmana koju je dobio, mnogi smatraju najnelogičnijom.

Bivši golman Milana je, naime, branio u samo 16 od 38 prvenstvenih utakmica, a itekako je imao kikseva u nekim mečevima.

Donnarumma se kroz prvenstvo uglavnom mijenjao s Keylorom Navasom, a u 16 nastupa uspio je samo puta sačuvati mrežu. Mnogima nije jasno da je on dobio ovu nagradu ispred Waltera Beniteza iz Nice ili Matza Selsa iz Strasbourga, koji su imali po 14, odnosno 13 cleensheetova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Igrao sam u pola utakmica, ali ova nagrada pokazuje da sam očito dobro odradio svoj posao i da sam odličan u ovim utakmicama. Sretan sam što sam dobio ovu nagradu u svojoj prvoj sezoni", rekao je ponosni Donnarumma.

Nema sumnje da se radi o sjajnom golmanu koji je sa samo 16 godina stao na gol u Italiji, no pitanje je da li je realno da upravo on dobije laskavo priznanje u Francuskoj iako je njegov tim zaista bio dominantan.

Top Komentari

krems_krems12
Ma smijurija. Ovako je i Messi dobio zlatnu loptu samo zato jer igra u PSG-u.
11 0
Klicko
Donnaruppa
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi