Da li ovo vrijedi sebi dopustiti zbog bilo koga?

Više ni pare nisu u pitanju: PSG Mbappeu nudi nevjerovatnu stvar samo kako bi ostao u klubu

Eldar Ganibegović

Francuskom ofanzivcu Kylianu Mbappeu na kraju sezone ističe ugovor s PSG-om.

Čini se da do produženja saradnje neće doći te da će sjajni Francuz pojačati Real Madrid, no PSG još uvijek ne odustaje i pokušava da nađe načine kako da ga zadrži u svojim redovima.

Nudio je novi prvak Francuske svom fudbaleru nemoralne finansijske ponude za ostanak, no kako ništa nije zainteresovalo Mbappea, pa čak ni uključivanja predsjednika države u sve, iz PSG-a su spremni otići korak dalje.

Naime, PSG je spreman Mbappeu ponuditi da bira narednog trenera PSG-a i igrače koje će ovaj tim na ljeto dovesti, samo kako bi ostao u klubu i ponovo pokušao osvojiti Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 45 utakmica postigao 36 golova i saigračima podijelio 26 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.